Comunitat Valenciana

Puig mostra la seua "voluntat" de nomenar Lerma senador territorial i espera que siga abans de l'estiu

  • El president de la Generalitat en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha mostrat la seua "voluntat" que l'expresident de la Generalitat, Joan Lerma, continue en la cambra alta com a senador territorial i ha assenyalat que espera que siga abans de l'estiu. "Com més prompte la Comunitat Valenciana estiga representada, millor", ha sostingut.
Puig mostra la seua 'voluntat' de nomenar a Lerma senador territorial i espera que siga abans d'estiu
Puig mostra la seua 'voluntat' de nomenar a Lerma senador territorial i espera que siga abans d'estiu
EUROPA PRESS
Puig mostra la seua 'voluntat' de nomenar a Lerma senador territorial i espera que siga abans d'estiu

Així s'ha pronunciat Puig abans de mantindre una trobada amb representants d'entitats del Marítim, en la qual també han participat Lerma i la candidata a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, en ser preguntat pels mitjans sobre si Lerma continuarà en el Senat.

Ha explicat que la comissió executiva nacional del PSPV prendrà la decisió "en els pròxims dies" sobre els senadors territorials, encara que ha puntualitzat que "no és cap secret" que la seua voluntat és que Lerma continue.

"Crec que que aporta el que és el treball històric, aporta la defensa actual d'eixa proposta valenciana, d'eixa via valenciana de concòrdia a Espanya i, al mateix temps, de defensa de l'autogovern dels valencians", ha assenyalat Puig.

Preguntat per la intenció des de la Mesa de Les Corts Valencianes que el nomenament dels cinc senadors territorials es produïra abans d'estiu, Puig ha comentat que espera i creu que serà possible fer-ho abans d'eixa data, tot i que ha puntualitzat que correspon als grups parlamentaris.

Així mateix, respecte a com es repartiran els cinc senadors territorials entre els sis grups parlamentaris, el president en funcions ha puntualitzat que "no va per grups, sinó per vots". "És com en la Taula dels Corts, calia evidenciar la majoria que sosté el conjunt de l'hemicicle. Ara, és evident que es tracta de traslladar al Senat el que ha sigut la voluntat dels ciutadans", ha subratllat.

En aquest context, ha considerat que és "extraordinàriament negatiu i antidemocràtic el que s'ha fet a Catalunya d'impedir el PSC tindre el senador que li correspon".

"Triarem aquells que considere el PSPV, ací sí que hi ha un estat democràtic absolutament raonable. No estem en una situació de vetar ningú, no és el plantejament, però tampoc serà senador aquell que no tinga els vots suficients", ha advertit Puig.

Lerma, per la seua banda, ha apuntat que espera que Les Corts "tinguen possibilitat de proposar relativament els senadors". "Ací ens assabentarem definitivament de qui són els candidats proposats", ha afegit.

També ha indicat l'expresident, preguntat per si seria partidari de suspendre els polítics presos electes si repetira com a senador, que són "decisions legals". "Espanya és un estat de dret i qui ha d'adoptar eixa decisió és, per descomptat, el poder judicial. Jo respectaré absolutament la decisió que prenga", ha asseverat Lerma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento