Comunitat Valenciana

La Basílica de la Verge de València obri les seues portes al besamans

  • A les 7.00 hores, en el moment d'obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la mitat de la Plaça de la Verge.
LA BASÍLICA DE LA VERGE OBRI LES SEUES PORTES
LA BASÍLICA DE LA VERGE OBRI LES SEUES PORTES
ALBERTO SAIZ/AVAN
LA BASÍLICA DE LA VERGE OBRI LES SEUES PORTES

La Basílica de la Verge dels Desemparats de València ha obert a les 7.00 hores les seues portes per al tradicional besamans a la patrona, moment en el qual ja centenars de valencians esperaven per a accedir al temple, alguns d'ells fins a 12 hores, des de les 19.00 d'aquest dimarts, segons ha informat l'Arquebisbat.

Marisa, Concha i Rosa han sigut les primeres que han passat en aquesta jornada i porten coincidint en el primer torn de la cua des de fa anys. Precisament Marisa i Concha, que l'any passat no va poder acudir per qüestions de salut, van arribar a la plaça de la Verge a les 19 hores.

Per la seua banda, Rosa, que va acudir unes hores més tard, assegura que la nit "no es fa llarga". "Vinc per a demanar per la meua filla que està malalta i el desig que la Mare de Déu m'escolte em dona la força per a aguantar l'espera", ha indicat.

A més d'ells també esperava des de les 4.00 hores Flor, "per a agrair a la Verge que m'ha donat la vida, després de superar dos càncers". A la mateixa hora va arribar a la plaça María José, que participa enguany per primera vegada en el besamans: "Per a mi no demane res, només salut per a tots els meus", assegurava emocionada després de passar davant la patrona.

A les 7.00 hores, en el moment d'obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la mitat de la Plaça de la Verge, ordenada per les tanques en zig-zag.

Els primers xiquets a passar han sigut Arnau i Aitana, de 9 i 6 anys respectivament, que porten participant en el besamans des que van nàixer, acompanyats dels seus pares. Tots dos li han demanat a la Mare de Déu "que ens ajude a portar-nos bé i estimar molt la nostra família", segons assenyalaven en eixir de la Basílica direcció al seu col·legi.

Accés especial per a persones amb mobilitat reduïda

Enguany l'accés reservat per a persones en cadires de rodes i per a cotxets amb nadons ha sigut habilitat amb una rampa per la porta de la Basílica del carrer de la Llenya, que dona a la Plaça de l'Almoina, i no per la porta habitual de la Plaça de la Verge.

Amb aquest canvi a la porta del carrer de la Llenya es pretén que les persones que fan la cua per l'accés reservat a cadires de roda i cotxets de nadó "puguen tindre ombra, a partir de les 11.00 hores, aproximadament, i no patisquen el sol que hi haurà en l'entrada de la Plaça de la Verge", segons ha explicat José Luis Albiach, president dels Seguidors de la Verge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento