Comunitat Valenciana

Liciten les obres de nous centres en l'antic La Fe

  • Ocuparan 15.591 m2: uns 5.600 pertanyen al Centre de Salut i quasi 10.000 al d'Especialitats.
  • Es preveu que les obres comencen a l'octubre i puguen estar concloses a l'abril de 2022.
  • Es faran les edificacions de forma separada, per la qual cosa el Centre de Salut obrirà abans.
  • El nou centre donarà servei als veïns dels barris de Campanar, Tendetes i El Calvari.
El futuro complejo, en una figuración virtual, desde una perspectiva aérea.
El futuro complejo, en una figuración virtual, desde una perspectiva aérea.
20MINUTOS.ES
El futuro complejo, en una figuración virtual, desde una perspectiva aérea.

L'antic hospital La Fe segueix la seua reconstrucció per a ser un centre sanitari de referència a València. Tant és així que la Conselleria de Sanitat Universal va publicar aquest dimarts la licitació per a la construcció dels nous Centre de Salut i d'Especialitats del complex sanitari Campanar Ernest Lluch, per un pressupost de licitació de 25,8 milions d'euros i un termini d'execució de 30 mesos, segons va informar la Generalitat.

Com van especificar les mateixes fonts, en total, el nou espai comptarà amb una superfície construïda de fins a 15.591 metres quadrats, dels quals 5.602 m2 pertanyen al Centre de Salut i 9.957,50 m2 són per al Centre d'Especialitats. Es preveu que les obres comencen a l'octubre i puguen estar concloses a l'abril de l'any 2022.

El Centre de Salut i el d'Especialitats estaran situats en els terrenys que donen a l'avinguda de Campanar, on actualment es troba l'heliport i la cafeteria. El projecte es concep en edificacions separades, la qual cosa permetrà la posada en funcionament del Centre de Salut una vegada conclòs i mentre continua l'execució de les obres del Centre d'Especialitats.

El nou centre sanitari Campanar II tindrà servei d'urgències les 24 hores i oferirà cobertura als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari. Segons el pla funcional, el centre inclourà a més de Medicina de Família –amb 18 consultes de medicina i 15 d'infermeria– i Pediatria –amb 4 consultes de per als metges i dos per als infermers–, les àrees de Maternitat, Rehabilitació, Salut Sexual i Reproductiva, Salut Mental i Cirurgia Menor Ambulatòria.

D'altra banda, el nou centre d'especialitats Campanar donarà servei al departament de salut València-la Fe amb cinc consultes externes, àrea de Cirurgia Major ambulatòria amb quatre quiròfans, el servei de Radiologia i sales per a tècniques i exploracions. Aquest, a més, serà l'únic amb radiologia, TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria.

Tots dos edificis, que ocuparan una superfície d'uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l'antic hospital la Fe, milloraran tant l'Atenció Primària, gràcies al nou centre de salut, com l'especialitzada, ja que l'edifici d'especialitats es concep com un centre d'alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients, segons les mateixes fonts.

Així, els veïns disposaran de les especialitats de nefrologia, pediatria, reumatologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia, rehabilitació, endocrinologia, pneumologia, neurologia, urologia, al·lèrgia, medicina digestiu, cirurgia general, obstetrícia i ginecologia, dermatologia, cardiologia, cirurgia vascular, oftalmologia, otorrinolaringologia, odontologia.

Els nous edificis són els primers de nova construcció planificats en el Complex Campanar Ernest Lluch, responent a les reivindicacions del veïnat. Aquests s'uneixen a les obres per a la posada en servei de les Urgències al Carrer Joaquín Ballester en les pròximes setmanes, la reforma de l'edifici de laboratoris per als Serveis d'Emergències Sanitàries (SES), ja en licitació, i les labors de desamiantat estructural del pavelló de Rehabilitació, que conclouran el mes de juny i que són prèvies a la demolició dels edificis.

La resta del projecte inclou un pàrquing subterrani d'unes 400 places, a priori, que prestaran servei al futur complex sanitari en el qual, en la seua segona fase, es construiran a més un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals i altres instal·lacions com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d'estudis i investigació en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient. Així mateix, quan es finalitze la construcció de tot l'espai, es preveu que el 70% de la superfície del recinte serà zona verda, oberta a la ciutadania durant el dia, i tancada a la nit.

Prompte, servei d'Urgències 

En l'edifici rehabilitat del carrer Joaquín Ballester se situarà en les pròximes setmanes el servei d'Urgències. A més, al juny conclouran també les labors de desamiantat estructural del pavelló de Rehabilitació, que són prèvies a la demolició dels edificis. I la reforma de l'edifici de laboratoris per als Serveis d'Emergències Sanitàries (SES) ja està en licitació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento