Desarticulada a Elx una xarxa que portava brasileres a Espanya enganyades per a prostituir-les
Desarticulada a Elx una xarxa que portava brasileres a Espanya enganyades per a prostituir-les CNP - Archivo

Les víctimes eren enganyades amb la idea d'una vida millor a Espanya. Pel que sembla, els detinguts -un espanyol, un home i una dona brasilers i un colombià-, les prometien que a la seua arribada serien contractades com a cambreres i podrien retornar-los els diners del bitllet d'avió pel trasllat a Espanya que assumia l'organització, segons ha informat en un comunicat la Comissaria provincial.

Abans d'abandonar els seus països d'origen se'ls donava una sèrie d'instruccions i directrius per a poder entrar a Espanya mitjançant una ruta concreta elaborada per la xarxa, que els permetia accedir en primera instància a través d'altres països de la Unió europea, amb controls fronterers "més laxos" i així poder burlar els controls fronterers, "molt més ferris", d'Espanya.

Una vegada les víctimes arribaven al país i aprofitant que es trobaven en absolut desemparament i en estat d'especial vulnerabilitat, els integrants de la xarxa els obligaven a saldar el seu deute exercint la prostitució, segons les mateixes fonts.

El Grup de la UCRIF de la Comissaria d'Elx, en tindre coneixement dels fets, va començar les gestions necessàries per a la identificació dels membres de l'organització, que tenien les funcions ben diferenciades.

Així, la dona arrestada, identificada com un dels membres més forts jeràrquicament dins de l'organització, pel que sembla era l'encarregada de rebre les víctimes a Espanya i traslladar-les a la casa de cites on els obligaria a exercir la prostitució.

En el mateix graó jeràrquic es trobaria la seua parella, qui s'encarregaria de tindre-les controlades sota l'amenaça de fer mal als seus familiars.

Més a baix dins de l'estructura criminal, es trobarien els altres dos detinguts, que serien els encarregats de la logística relativa a la cerca d'allotjament per a les víctimes, trasllats des d'eixa vivenda fins a la casa de cites o publicitar els anuncis oferint els seus servicis sexuals a través de pàgines web o premsa escrita.

Identificats els membres de l'organització, es va disposar un ampli operatiu policial format pels integrants del grup d'estrangers que es va saldar amb la detenció dels seus quatre integrants i, per tant, la desarticulació de la xarxa d'explotació sexual, els membres de la qual van ser posats a disposició judicial acusats d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i pertinença a grup criminal.

Consulta aquí más noticias de Alacant.