Comunitat Valenciana

Arriba a València 'Jauría', l'obra de teatre documental sobre el juí de 'La Manada'

  • El Teatre El Musical acollirà una única funció de l'espectacle aquest dissabte a les 20.30 hores.
  • Les últimes localitats eixiran a la venda el mateix dia, a les 17.00 hores en les taquilles.
ARRIBA Al TEATRE EL MUSICAL 'GOSSADA' L'OBRA DE TEATRE DOCUMENTE SOBRE EL JUÍ DE 'LA XORRADA'
ARRIBA Al TEATRE EL MUSICAL 'GOSSADA' L'OBRA DE TEATRE DOCUMENTE SOBRE EL JUÍ DE 'LA XORRADA'
TEM
ARRIBA Al TEATRE EL MUSICAL 'GOSSADA' L'OBRA DE TEATRE DOCUMENTE SOBRE EL JUÍ DE 'LA XORRADA'

'Jauría', l'obra de teatre documental sobre el juí de 'La Manada', arriba al Teatre El Musical (TEM) de València aquest dissabte, 25 de maig, dins de la seua gira per Espanya. Inclou fragments reals de les declaracions dels acusats i la denunciant publicades en mitjans de comunicació, sense afegir "ni una sola paraula" que no fora dita durant el desenvolupament del juí.

L'argument és de sobra conegut: "Són les tres de la matinada del 7 de juliol de 2016 i Pamplona viu la seua festa gran, els Sanfermins. Ells són cinc, 'La Manada', i el més jove i membre més recent ha de passar pel seu ritu d'iniciació", recorda la sala en un comunicat.

"Després de creuar-se amb una xica en el centre de la ciutat, els cinc s'ofereixen per a acompanyar la jove fins al seu cotxe, aparcat en la zona del soto de Lezkairu. Però, en el camí, un d'ells accedeix al portal d'un edifici i crida la resta perquè acudisquen. Agarren la jove i la fiquen en el portal".

A partir d'un material "massa real", aquesta ficció documental de Pavón Teatro Kamikaze que permet viatjar dins de la ment de víctima i victimaris i mostrar el desenvolupament d'"un juí en el qual la denunciant és obligada a donar més detalls de la seua intimitat personal que els denunciats". És una obra de Jordi Casanovas escrita a partir de les transcripcions.

'Jauría' puja a escena "un cas que ha remogut de nou el concepte de masculinitat i la seua relació amb el sexe en la societat. Un juí que ha marcat un abans i un després". "El cas de 'La Manada' ha tret a la llum una mica d'una profunditat tan gran i que ens afecta tots com a societat i com a individus que és urgent reflexionar", destaca el director de 'Jauría', Miguel del Arco.

Després de la seua estrena al març a Madrid, arriba a València com a part de la seua gira espanyola, al costat de trobades i activitats per a abordar el tema de la violència sexual. Després de la funció en El Musical hi haurà un col·loqui amb el director i els seus protagonistes en la mateixa sala.

Interpretada per Fran Cantos, Álex García, María Hervás, Ignacio Mateos, Martiño Rivas i Raúl Prieto, 'Jauría' compta amb una única funció en el TEM a les 20.30 hores del dissabte, amb entrades anticipades esgotades des de fa setmanes. Les últimes localitats eixiran a la venda el mateix dia, a les 17.00 hores en les taquilles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento