Comunitat Valenciana

Perico Sambeat i Javier Pérez s'uneixen al cartell del Mar i Jazz 2019

  • L'esdeveniment se celebrarà del 14 al 16 de juny en el barri del Cabanyal de València.
  • Més d'una vintena de grups actuaran enguany en l'escenari del festival.
  • Les entrades ja estan disponibles en la pàgina web del certamen.
Confirmen presència en mar i jazz 2019 el saxofonista valencià perico sambeat i el pianista de Huelva javier pérez
Confirmen presència en mar i jazz 2019 el saxofonista valencià perico sambeat i el pianista de Huelva javier pérez
FOTO JORDI SUEIRO
Confirmen presència en mar i jazz 2019 el saxofonista valencià perico sambeat i el pianista de Huelva javier pérez

El saxofonista valencià Perico Sambeat i el pianista de Huelva Javier Pérez s'incorporen al cartell del festival Mar i Jazz 2019, que se celebrarà del 14 al 16 de juny en el Parc Dr. Lluch del barri del Cabanyal de València.

Així, Perico Sambeat, considerat un dels grans músics de jazz espanyols, serà qui tanque l'Escenari Cap de França la nit del divendres 14 de juny en la tercera edició del certamen.

Amb més de 20 anys de trajectòria professional i més d'una vintena de discos com a líder, Perico Sambeat és el saxofonista espanyol de més projecció internacional. En aquesta ocasió presentarà un repertori de flamenc-jazz en format quartet, al costat d'una selecció de joves músics valencians, entre els quals cal destacar el pianista i compositor Albert Sanz, avancen els responsables de la trobada.

Ja la nit del dissabte 15 de juny pujarà a l'Escenari Cabanyal el músic de Huelva i de recorregut internacional Juan Pérez, compositor i pianista flamenc, capaç de fusionar altres músiques del món amb el flamenc més ortodox.

Juan Pérez ha compartit escenari amb artistes de la talla de Jorge Pardo, El Cigala, Duquende o Pepe de Lucía. Al festival acudirà amb un Piano Flamenc Trio actual i diferent, que es manifesta en directe en una sort de joc entre la composició intricada i subtils moments d'improvisació i connexió sensorial entre els components.

A més, cal destacar de la programació de Mar i Jazz, on actuaran més d'una vintena de grups durant els tres dies de festival, els projectes de Toni Belenguer, trombonista valencià i un dels músics millor reconeguts d'Espanya, qui vindrà en format quintet; Igor Tavan, baterista i promotor de la marca Igor Tavan Collective -formació sota la qual actuen grans noms del jazz-, que ens farà groovear frenèticament; o Javier Botella, crooner valencià establit a Madrid que s'ha convertit en poc temps en un referent del swing a Espanya i s'encarregarà de transportar al públic a eixos anys de joventut, interpretant cançons llegendàries de l'època.

Tampoc faltarà Vicente Espí, que al costat de Jesús Santandreu i Iván Cebrián presentarà Free Line Experience Trio, amb un repertori de composicions originals de conceptes avantguardistes sense perjuís conceptuals i estilístics; i el trio madrileny Yelo, la solidesa del qual es respira gràcies al bagatge musical individual i la fluïdesa de comunicació entre els seus components -Pedro Ortuño, eDgar gRau i Van Rubi-, els qui unint els seus estils i experiència musical ens oferiran, sens dubte, una cosa diferent.

Per a tota la família

A més dels concerts, Mar i Jazz està plantejat com un festival per a tota la família, amb activitats tant per a públic adult com infantil.

En el poble Kinderland els més xicotets gaudiran d'activitats i tallers gratuïts pensats només per a ells, i en el Mercat ambulant Artesanal podreu trobar una atractiva varietat de productes 100% fets a mà.

Cerveses Alhambra torna a col·laborar en aquesta edició amb propostes que fomentaran i posaran en valor la gastronomia i la cultura del barri, amb la zona gastronòmica 'Cabanyal a Bocados'.

La venda d'entrades ja està disponible en la web del festival, www.marijazz.es. Els menors de 12 anys entraran gratis acompanyats d'un adult.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento