València commemora aquest dissabte el Dia Mundial del Comerç Just
València commemora aquest dissabte el Dia Mundial del Comerç Just ARCHIVO

La plaça de l'Ajuntament acull per quart any consecutiu la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, que tindrà lloc aquest dissabte en la plaça de l'Ajuntament i que comptarà amb llocs de venda, actuacions i tallers.

En col·laboració amb la Coordinadora Valenciana d'ONGDs, s'ha programat una jornada de propostes de diferent caràcter per a promocionar i donar a conéixer aquesta activitat comercial solidària, ha informat el consistori.

La jornada començarà les 11.00 hores, i es prolongarà fins a les 21.00 hores, en una convocatòria que comptarà amb un ampli catàleg de productes de comerç just, actuacions teatrals i tallers infantils de percussió, circ i comerç just.

També està prevista la intervenció d'actuacions dels grups valencians Domisol Sisters i L'Home Brut, i de la batucada Borumbaia.

València va ser designada el passat mes d'abril 'Ciutat pel Comerç Just' per part de la Fundación Ideas, i ja forma part del grup de 2.174 localitats que porten aquest títol en més de 23 països de tot el món.

El títol reconeix el compromís de la ciutat amb el comerç just, de proximitat i de barri, i la voluntat d'ampliar la xarxa de comerços, bars, restaurants i escoles que se sumen a aquesta línia estratègica solidària.

96 establiments amb comerç just a València

Actualment, la ciutat compta amb més d'un centenar de botigues i comerços que ofereixen aquest tipus de productes. El comerç just està present en 96 establiments d'hoteleria de València i hi ha, així mateix, un total de sis empreses, una organització empresarial i set centres educatius, que han desenvolupat alguna activitat o tenen alguna política de suport al comerç just i el consum responsable.

A tot açò se sumen les sis ONGDs (Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, SETEM-País Valencià, Petjades, Ecosol i la Fundació Vicente Ferrer) que també realitzen pràctiques de comerç just en el terme municipal.

Consulta aquí más noticias de València.