Comunitat Valenciana

Un total de 19 Nobel participaran en els jurats dels Premis Rei Jaume I

  • Els pròxims 3 i 4 de juny se celebrarà a València la reunió en la qual es decidiran els sis guardonats.
  • Estan dotats amb una medalla d'or i 100.000 euros, dels quals una part ha de ser per a investigació.
Innova.- Un total de 19 Nobel, dos debutants, participaran en els jurats dels Premis Rei Jaume I
Innova.- Un total de 19 Nobel, dos debutants, participaran en els jurats dels Premis Rei Jaume I
PREMIS JAUME I (TWITTER)
Innova.- Un total de 19 Nobel, dos debutants, participaran en els jurats dels Premis Rei Jaume I

Els jurats dels Premis Rei Jaume I 2019 estaran formats per prop d'un centenar d'experts en cada àrea, entre ells 19 premis Nobel de les categories de Física, Química, Medicina o Fisiologia i Economia i dels quals dos premiats són debutants: Barry Barish (Premi Nobel de Física en 2017) i Michael Levitt (Premi Nobel de Química en 2013).

Els pròxims 3 i 4 de juny se celebrarà a València la reunió dels jurats, que decidiran els sis guardonats de la 31ª edició d'aquests guardons en les seues diferents categories: Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció del Medi ambient, Noves Tecnologies i Emprenedoria, ha explicat l'organització en un comunicat.

Entre els membres dels jurats han participat sempre nombrosos guardonats amb el Nobel i, dels 19 que acudeixen enguany, 17 han participat ja en anteriors ocasions, mentre que els altres dos acudeixen per primera vegada. Es tracta del nord-americà Barry Barish (Premi Nobel de Física en 2017) i el sud-africà Michael Levitt (Premi Nobel de Química en 2013).

El doctor Barish va ser reconegut amb el Premi Nobel per les investigacions que apunten a la detecció de les ones gravitacionals, que van ser anticipades per Albert Einstein i que són una conseqüència fonamental de la seua Teoria General de la Relativitat.

Per la seua banda, el doctor Levitt va ser un dels primers investigadors a dur a terme la dinàmica molecular de simulacions AND i proteïnes, desenvolupant el primer programari per a aquesta fi. Així, va ser guardonat per asseure les bases, en els anys setanta, dels potents models informàtics que permeten comprendre i predir els sistemes químics complexos.

Els premis Rei Jaume I, que es van celebrar per primera vegada en 1989, s'atorguen solament a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya. Estan dotats cadascun amb 100.000 euros i una medalla d'or. A més, almenys una part d'eixe import ha de destinar-se a la investigació o l'emprenedoria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento