Presenten una denúncia per la mort d'un nounat atès en l'Hospital de Vinaròs
Presenten una denúncia per la mort d'un nounat atès en l'Hospital de Vinaròs CEDIDA

A preguntes dels mitjans, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat que la Conselleria de Sanitat ja ha explicat públicament que no vol fer valoració del cas "perquè està judicialitzat".

"Això són les explicacions que ha donat la Conselleria i aquesta portaveu no té més dades per a informar-los que aquesta declaració pública", ha asseverat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Ha subratllat que està "segura" que la Conselleria posarà tots els recursos necessaris per a col·laborar en aquesta avaluació d'aquesta actuació sanitària i "també, òbviament, de la investigació judicial en aquest desgraciadíssim i tristíssim cas".

Finalment, ha subratllat la "tristesa i consternació" perquè -ha dit- "sempre que hi ha un cas de mort, i més quan es tracta d'una criatura, és molt trist" i, per tant, ha traslladat les seues condolences als familiars i a la gent que en aquest moment "òbviament ho està passant molt mal".

Es dona la circumstància que una altra família va presentar una querella davant els jutjats contra personal mèdic de l'Hospital de Vinaròs per la mort d'una menor de dos anys el passat mes de novembre després de ser atesa per una gastroenteritis en la unitat d'Urgències Pediàtriques del centre i ser traslladada a l'Hospital General de Castelló davant l'agreujament del seu estat i on va acabar morint.

En aquest cas, un informe de l'Hospital de Vinaròs conclou que la menor va morir a conseqüència d'una hiperglucèmia severa per un error en l'administració i preparació de la dosi de seroteràpia d'Infermeria, que va resultar letal.

Consulta aquí más noticias de Castelló.