Baltasar Garzón diu que l'arrest de Josu Ternera és una satisfacció per a les víctimes i demana no usar-ho políticament
Baltasar Garzón diu que l'arrest de Josu Ternera és una satisfacció per a les víctimes i demana no usar-ho políticament EUROPA PRESS

En eixe sentit, ha recordat que 'Ternera' té diverses ordres de crida i cerca des que en 2002 es va escapolir i no solament per l'atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil de Saragossa, que va ocasionar 11 víctimes -alguns xiquets-.

"Jo mateix el vaig processar en el sumari de les herriko tavernes de finançament del terrorisme", ha subratllat a preguntes dels mitjans aquest divendres a Alacant, on ha presentat la seua candidatura al Parlament Europeu pel partit Actua.

Sobre eixe cas, ha indicat que "no va ser sotmès a juí perquè ja estava en rebel·lia" i ha incidit que haurà de complir condemna a França que li va ser imposada "també en rebel·lia i podrà demanar també nou juí".

Així mateix, ha recalcat que les activitats delictives tenen el seu període de "prescripció" que "no s'ha produït" i per açò ha funcionat "tant l'acció policial com la judicial".

"En tot cas, una satisfacció per a les víctimes perquè en els delictes de terrorisme, com en tots els crims internacionals, no poden ser oblidats", ha defès.

Garzón ha sumat, a més, un delicte de lesa humanitat que es va obrir en l'Audiència Nacional i que "haurà de respondre com qualsevol ciutadà".

"I a partir d'ací es pot parlar de tota la resta", ha seguit i ha demanat situar eixa detenció "en el context que ha d'estar" per a no usar-la "políticament" sinó que "funcione la justícia i la cooperació jurídica internacional amb la defensa de les víctimes enfront del terrorisme, ara i sempre".

Consulta aquí más noticias de Alacant.