Comunitat Valenciana

Un informe atribueix la mort del nadó a l'Hospital de Vinaròs a una hiperglucèmia severa per un error en la dosi

  • Un informe de l'Hospital de Vinaròs (Castelló) conclou que la menor de dos anys que va morir el passat mes de novembre després de rebre assistència en aquest centre va morir a conseqüència d'una hiperglucèmia severa per un error en l'administració i preparació de la dosi de la teràpia de sèrum d'Infermeria, que va resultar letal.
Un informe atribuïx la mort de la bebé en l'Hospital de Vinaròs a una hiperglucemia severa per un error en la dosi
Un informe atribuïx la mort de la bebé en l'Hospital de Vinaròs a una hiperglucemia severa per un error en la dosi
CEDIDA
Un informe atribuïx la mort de la bebé en l'Hospital de Vinaròs a una hiperglucemia severa per un error en la dosi

Aquest informe ha sigut realitzat pel servici de Medicina Preventiva i s'inclou en el general de la gerència del centre, on la xiqueta va ser atesa per una gastroenteritis en la unitat d'Urgències Pediàtriques i des de la qual va ser traslladada a l'Hospital General de Castelló davant l'agreujament del seu estat i on va acabar morint.

L'Hospital Comarcal de Vinaròs va obrir una investigació arran d'aquests fets, que van portar a la família a presentar una querella en els jutjats de la localitat contra personal mèdic del centre.

Com a conseqüència, es va obrir una causa en la qual s'inclou com a investigats per homicidi per imprudència professional dos infermeres i quatre metges del centre hospitalari, dels quals les dos primeres i tres facultatius sí van veure la menor, mentre que el quart figura com a imputat per negar-se a resoldre un dubte d'una de les infermeres sobre la pauta farmacològica determinada per a la xiqueta.

Així ho ha explicat a Europa Press l'advocat de la família, Rubén Darío Delgado Ortiz, d'Atlas Abogados i lletrat dels servicis jurídics d'Avinesa, qui ha detallat que eixe informe conclou que la causa de la mort de la xiqueta és un edema cerebral com a conseqüència d'una hiperglucèmia severa i, al seu torn, conseqüència d'una negligència en l'administració de la teràpia de sèrum d'infermeria.

FACTORS ADDICIONALS

Com altres factors que podrien haver contribuït també al desenllaç mortal s'inclou la distracció a l'entorn de treball i una possible inadequació de la ràtio persona/pacient -entenent com a personal el personal sanitari-, si bé la família no creu probable eixe últim punt perquè quan la menor va rebre assistència en el centre, segons els pares, el servici d'urgències estava "pràcticament buit".

"No discutim que hi haja un problema amb la ràtio infermera-pacient, però eixe dia no va influir, ja que Urgències estava pràcticament buit", ha indicat el lletrat, qui ha precisat que a la xiqueta la van arribar a veure almenys tres infermeres i que constantment el personal va acudir a les cridades dels pares.

L'advocat ha assegurat que estan pendents que finalitze la instrucció, que el jutjat dicte la interlocutòria de procediment abreujat per a saber contra qui procedir i contra quin personal dirigir l'acusació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento