Comunitat Valenciana

La Coordinadora d'ONGD no firmarà pactes amb Blasco si no retorna el defraudat

  • L'entitat demana també que les condemnes siguen "raonables" per a poder accedir a un possible acord.
  • S'investiga un presumpte desviament d'almenys 4,5 milions d'euros destinats a la cooperació internacional.
Coordinadora Valenciana d'ONGD espera una justícia 'exemplar' amb Blasco en un dels casos 'més immorals' patits
Coordinadora Valenciana d'ONGD espera una justícia 'exemplar' amb Blasco en un dels casos 'més immorals' patits
EUROPA PRESS - Archivo
Coordinadora Valenciana d'ONGD espera una justícia 'exemplar' amb Blasco en un dels casos 'més immorals' patits

La Coordinadora Valenciana d'ONGD ha emès un comunicat aquest dimarts per a insistir en la seua negativa a firmar "cap acord de conformitat que no garantisca la devolució del defraudat i la justícia efectiva", a més de "l'assumpció d'unes condemnes raonables" amb l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP en Les Corts, Rafael Blasco. La Coordinadora representa l'acusació particular en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un hospital a Haití que no va arribar a construir-se.

En la sessió d'aquest dilluns, el fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco va presentar pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que s'assenten en la banqueta. Entre ells es troben Rafael Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni, els dos principals acusats.

Per a la Coordinadora, qualsevol acord que no contemple aquestes condicions és "inacceptable", atés que "estaria llançant a la ciutadania un missatge d'impunitat davant de la corrupció i ho estaria fent en el cas més immoral que ha sacsejat la Comunitat Valenciana", ha declarat la presidenta de la Coordinadora, Lourdes Mirón.

Aquest cas va suposar el presumpte desviament d'almenys 4,5 milions d'euros destinats a la cooperació internacional amb onze països empobrits, inclosa l'ajuda d'emergència a Haití després del terratrèmol que va assolar eixe país en 2010, causant més de 300.000 morts i deixant sense llar un milió i mig de persones.

En un comunicat, la Coordinadora ha explicat que, en la sessió de qüestions prèvies d'aquest dilluns, el lletrat de Blasco va aportar a la Sala el títol de propietat d'un local situat a València -amb un "valor comercial" de 600.000 euros i una taxació de al voltant de 400.000, segons l'advocat- del que "ni tan sols és propietari", segons aquesta entitat que agrupa nombroses ONG. A més d'aquesta propietat, la defensa de l'exconseller va presentar un poder atorgat a la Generalitat per a la venda i/o disposició de l'immoble "i açò com a forma de pagament de les responsabilitats civils que se li reclamen en aquest procediment".

La Coordinadora Valenciana d'ONGD entén que aquest oferiment "no és seriós" i "de cap manera garanteix el rescabalament de la responsabilitat civil i els danys morals que se li reclamen". A més, demana a l'Advocacia de la Generalitat que no se sume a cap acord que puga "llançar a la ciutadania un missatge d'impunitat davant la corrupció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento