Oltra assegura que el Consell mai ha valorat el funcionament d'À Punt
Oltra assegura que el Consell mai ha valorat el funcionament d'À Punt I. CABALLER(CORTS VALENCIANES)

La vicepresidenta en funcions de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat que el govern autonòmic mai ha valorat el funcionament de la radiotelevisió pública À Punt ni la gestió de la directora de la corporació, Empar Marco. "Rotundament no", ha asseverat la també portaveu del Consell.

Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres -en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu- en ser preguntada pels periodistes sobre si alguna vegada en el Consell s'ha valorat el funcionament de la televisió o la gestió de la directora.

"Rotundament no", ha remarcat Oltra, que ha puntualitzat que, des del principi de la legislatura, la postura del Consell va ser no exercir la iniciativa legislativa en el cas de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), sinó residenciar-ho a Les Corts perquè l'objectiu era tindre uns mitjans "públics, plurals i deslligats dels poders polítics i del govern", en una decisió que la portaveu ha considerat "encertada".

En aquest sentit, ha assenyalat que "ni s'ha fet anàlisi, ni balanç, ni tan sols s'ha parlat mai en un Consell, més enllà de l'aprovació dels pressupostos i el que ens toca com a govern per a aprovar respecte a la corporació". "Eixes parts han passat pel Consell, però no s'ha fet mai una valoració ni un balanç", ha destacat.

Preguntada per un possible ajornament d'una reunió per al pròxim 15 de maig de la comissió de seguiment del contracte programa d'À Punt, la portaveu ha sostingut que, "per descomptat, tampoc s'ha parlat en el Consell". Sobre aquest punt, fonts de l'ens han assenyalat a Europa Press que la reunió no va arribar a convocar-se.

El passat 3 de maig, el Consell Rector de la CVMC va fer públic que donaria a conéixer a la fi de juny l'avaluació de la tasca de la directora general d'À Punt, Empar Marco, procés que "s'emmarca dins del procés previst en els contractes del personal directiu".

Consulta aquí más noticias de València.