Comunitat Valenciana

Condemnat a presó un ex-vicepresident de la Federació de Tir a Castelló per emmagatzemar més pólvora de la permesa

  • La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó el vicepresident de la delegació de Castelló de la Federació Valenciana de Tir Olímpic durant l'any 2014 per emmagatzemar més pólvora de la legalment permesa i falsejar la venda de cartutxos.

El tribunal li considera autor d'un delicte continuat de falsedat en document oficial i d'un altre de tinença o dipòsit de substàncies o aparells explosius, inflamables o asfixiants i li imposa també una multa de 1.800 euros, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

L'acusat era el responsable de la custòdia i el control dels cartutxos i de la pólvora que comprava la delegació castellonenca de la Federació Valenciana de Tir Olímpic per a distribuir posteriorment entre els tiradors amb llicència.

Segons relata la sentència, durant l'any 2014, l'home va incomplir les normes per a la compra, transport, custòdia i venda del material, va realitzar anotacions falses en el llibre de registre i va simular diverses vendes de cartutxos a persones federades que realment no els havien adquirit.

A més, va emmagatzemar quantitats de pólvora i pistons superiors als quals permet la llei. Així, durant el registre del seu domicili a Castelló van ser localitzats més de 10.500 grams de pólvora, mentre que en una seu de la Federació, situada en el Grau de Castelló, van ser intervinguts 700 cartutxos de punta buida, munició que no s'usa per a l'esport de tir i per a la compra de la qual no estava autoritzada l'entitat federativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento