Comunitat Valenciana

El CIS apunta a la reedició del pacte d'esquerres a la ciutat de València amb Ribó de nou com a alcalde

  • L'esquerra sumaria entre 18 i 23 edils, enfront dels 13-16 de la dreta (la majoria està en 17).
El alcalde de València, Joan Ribó.
El alcalde de València, Joan Ribó.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
El alcalde de València, Joan Ribó.

El Govern de la Nau podria reeditar-se de nou amb Joan Ribó al capdavant de l'Alcaldia de València, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que en la seua enquesta preelectoral apuntala el pacte d'esquerres que va arrabassar el Govern municipal de València al PP en 2015 després de 24 anys en el poder.

El sondeig apunta a Compromís com primera força política de la ciutat amb entre 9 i 11 regidors (actualment és la segona força i té 9). En percentatge, pujaria des del 23,28% collit fa quatre anys fins al 26,5% sobre vot vàlid.

La segona força seria el PSPV-PSOE, que escalaria des de la cinquena a la segona posició i dels 5 edils que va obtindre en 2015 fins al 19,5% i entre 6 i 8 seients en l'hemicicle municipal.

Totes dues forces, sumades als 3-4 regidors d’Unides Podem-EU, que es manté i fins i tot podria guanyar un edil, donarien com a resultat una forqueta de 18 i 23 regidors per al bloc d'esquerres, enfront dels 13-16 de la dreta. La majoria absoluta del ple està en 17 seients, per la qual cosa la dreta no sumaria en cap dels escenaris previstos pel CIS.

Aquest fet es deu a l'enfonsament del PP, que passa de primera a tercera força. Si va arribar a superar la vintena de regidors amb Rita Barberá en l'Alcaldia, el pròxim 26 de maig baixaria entre 3 i 4, fins als 6-7 regidors i un 17,2% dels sufragis. Seria la mateixa representació de Ciutadans, que mantindria els seus sis regidors actuals i fins i tot podria guanyar un (6-7).

Pel que fa a Vox, el sondeig li atorga entre un i dos regidors, amb un 7,7% dels vots, lluny de ser decisiu per a sumar majoria en el bloc de dretes.

Tabla de Valencia según el CIS.
Tabla de Valencia según el CIS.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento