Comunitat Valenciana

Puig veu una "gran idea" l'elecció d'Iceta perquè el Senat "ajude a resoldre el conflicte territorial"

  • El líder del PSPV i president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha destacat la proposta que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presidisca el Senat com "una gran idea perquè siga una cambra territorial de veres", amb el que creu que "pot servir d'ajuda per a resoldre el conflicte territorial".
Iceta i Puig en una imatge d'arxiu
Iceta i Puig en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Iceta i Puig en una imatge d'arxiu

Per contra, ha rebutjat "el veto dels independentistes i la dreta" al fet que Iceta puga ser triat, una postura que veu "bastant incomprensible". "Em pareix legítim que després cadascun vote a qui decidisca, però que es vete l'elecció és amb caràcter general profundament antidemocràtic, sectari i no té res a veure amb una democràcia avançada com la nostra", ha asseverat.

Puig ha valorat l'oferta que va fer aquest dimecres a Iceta el president del Govern i del PSOE, Pedro Sánchez, perquè lidere la cambra alta, a preguntes dels periodistes després de l'acte institucional del Dia d'Europa en el Palau de la Generalitat Valenciana.

Al seu juí, es tracta d'"una gran idea" perquè "és molt positiu que el Senat recupere el seu paper de ser una cambra territorial de veres". "No recupere, sinó que tinga d'una vegada per sempre eixe paper que no ha tingut", ha emfatitzat.

Ha defès així que "el Senat és un espai institucional molt important si és una cambra territorial i de trobada entre comunitats autònomes". En cas contrari, "si és una segona cambra no serveix per a res, que és el que està passant ara".

Per tant, Puig creu que "el Senat pot servir si ajuda a resoldre el conflicte territorial i si és un espai on es resolen les diferències entre les comunitats autònomes i hi ha un projecte consolidat d'una Espanya cooperativa".

"EXPECTANTS" AL FET QUE HI HAJA GOVERN

D'altra banda, preguntat per la possibilitat que els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) siguen els mateixos de 2019, Puig ha recordat que el Govern segueix en funcions i ha advocat per esperar fins que es forme per a parlar dels comptes.

"Jo no justifique res; a dia de hui no hi ha govern. Anem a veure com evoluciona aquesta situació per a, a partir d'eixe moment, veure si hi ha temps i si és raonable parlar d'un pressupost per a enguany", ha asseverat.

Fins aleshores, ha assegurat que cal estar "expectants" perquè no hi ha "una data prevista que hi haja un Govern d'Espanya". "Parlar del pressupost quan no hi ha govern no té molt de sentit", ha insistit, per a puntualitzar que el marge depèn del propi executiu. I ha resolt: "Jo intente formar el govern a la Comunitat Valenciana, altres tenen la necessitat de formar el de Madrid, el d'Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento