Comunitat Valenciana

Sindicatura de Comptes insta l'AVL a canviar la seua normativa per a millorar la regulació comptable i de control

  • La Sindicatura de Comptes adverteix que la normativa pròpia de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) "no conté una regulació suficient" en tots els aspectes necessaris respecte al règim comptable i de control. Per açò, insta l'ens normatiu del valencià a aprovar les modificacions necessàries perquè continga les especialitats relatives al seu règim pressupostari, comptable i de control.

Així es recomana en l'Informe de fiscalització de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua corresponent a l'exercici de 2017, que aquest dijous ha fet públic la Sindicatura.

En l'informe, es fan notar algunes "excepcions", com que l'AVL té el seu domicili i desenvolupa la seua activitat en un immoble sobre el qual ostenta un dret d'ús gratuït -el monestir de Sant Miquel dels Reis-, però aquest fet "no té reflex comptable en els comptes anuals".

A més, en relació amb el resultat pressupostari de l'exercici 2017, el síndic de Comptes apunta que no ha pogut verificar l'ajust practicat per l'Acadèmia en concepte de romanents de crèdit finançats amb romanent de tresoreria.

En les conclusions sobre altres requisits legals i reglamentaris, la Sindicatura detalla les debilitats més importants del règim pressupostari, comptable i de control, així com els incompliments significatius de la normativa de contractació aplicable a l'AVL.

Així, respecte al règim comptable i de control, constata que la normativa pròpia de l'AVL no conté una regulació suficient en tots els aspectes necessaris.

Agrega que durant 2017 solament es va formalitzar un contracte no menor -per al subministrament d'equips informàtics per un import de 32.500 euros-, "en el qual falta la constància de la negociació de les condicions del contracte i l'adequada justificació i valoració dels criteris d'adjudicació".

Finalment, l'informe inclou recomanacions per a millorar la gestió de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, entre les quals figura que l'òrgan estatutari aprove les modificacions necessàries de la seua normativa pròpia perquè aquest continga les especialitats relatives al seu règim pressupostari, comptable i de control.

També insta a calcular els avantprojectes de pressupostos anuals de forma més ajustada a les possibilitats reals d'execució de les despeses i li subratlla que els informes de necessitat dels contractes han de ser el més explícits possible a fi d'observar adequadament la normativa aplicable.

FUNCIÓ INTERVENTORA

La Sindicatura comenta que la normativa de l'AVL no contempla un servici de control intern per a realitzar la funció interventora. L'informe qualifica de "necessari que els òrgans de l'AVL, a la vista de la plantilla vigent, analitzen les possibilitats reals d'implantar la funció interventora amb els mitjans propis de la institució o, si escau, se sol·licite la col·laboració de la Intervenció General de la Generalitat".

Finalment, advoca per elaborar l'informe jurídic sobre els plecs de contractació i sol·licitar la inscripció dels contractes en el Registre Oficial de Contractes de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento