Comunitat Valenciana

Ribó proposa crear una empresa pública municipal d'electricitat per a proveir l'Ajuntament

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
26M.- València.- Ribó Proposa Crear Una Empresa Pública Municipal D'Electricitat Per a Proveir A l'Ajuntament
26M.- València.- Ribó Proposa Crear Una Empresa Pública Municipal D'Electricitat Per a Proveir A l'Ajuntament
JOAN RIBÓ (@JOANRIBO)
26M.- València.- Ribó Proposa Crear Una Empresa Pública Municipal D'Electricitat Per a Proveir A l'Ajuntament

L'alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, ha proposat la creació d'una empresa pública municipal que comercialitze electricitat que, segons han detallat des de la coalició, "serviria per a proveir l'Ajuntament, en principi; i en cas de ser viable, es podria avaluar fer-ho amb particulars". El candidat ha posat com a exemple les iniciatives d'aquest tipus que han dut a terme a Ontinyent o Barcelona.

Així ho ha explicat el primer edil aquest dimecres en la presentació del model de ciutat que desenvoluparà en cas de resultar reelegit en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Entre les línies principals que ha desgranat està convertir València en una "ciutat de barris autosuficients en servicis" i amb "un model d'urbanisme sostenible i pose en el centre les necessitats de les persones".

"Volem impulsar l'energia verda i el nostre xicotet somni és que hi haja panells solars en les teulades de totes les finques", ha subratllat Ribó. Així, l'empresa d'energia, en paraules de l'alcalde, podria "baixar el preu de la llum" i així atallar un problema com el de les famílies que "tenen dificultats per a pagar la factura de la llum", per la qual cosa considera que és "millor treballar per l'interés de les persones" i no per "un oligopoli que té molts interessos i guanya molts milers de milions".

Ribó ha perfilat el seu projecte anomenat 'Estratègia Participativa del Model de Ciutat', en un acte acompanyat per alguns dels membres del seu govern com el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; o el de Mobilitat Sotenible, Giuseppe Grezzi, entre d'altres.

Així, ha detallat que el seu model d'urbanisme està basat en la perspectiva de gènere, la participació i la introducció d'altres interessos a l'hora de construir a més de la superfície edificable. "Fins ara el model de ciutat s'ha desenvolupat a través dels PAIs, amb uns interessos privats més o menys limitats, determinats per les grans constructores", ha indicat.

Així mateix, el candidat a l'Alcaldia per Compromís ha assenyalat que València és una ciutat de barris, que "és on viu la gent i desenvolupa la seua vida", pel que ha expressat de la seua intenció de tindre uns barris autosuficients en servicis. "Des de comerç, a col·legis o sanitat, que la gent s'haja de desplaçar per a coses que siguen necessàries".

APOSTA PER "POTENCIAR" L'ÀREA METROPOLITANA

Ribó també ha manifestat la seua aposta per "potenciar" l'àrea metropolitana de València perquè "es perden molts milions d'euros a l'any en subvencions de la UE destinats a eixes àrees". Pel que ha criticat el PP perquè en les seues legislatures al capdavant de la ciutat "va destruir pedra a pedra tot el projecte d'àrea metropolitana del Consell Metropolità de l'Horta".

Per tant el candidat de Compromís considera que no es pot parlar de "mobilitat, gestió de l'aigua o de residus, sinó es parla d'àrea metropolitana". Quant a la mobilitat, Ribó remarca l'existència una estructura "que permet rebre subvencions de l'Estat" i per tant han demanat a Pedro Sánchez que "arriben d'una vegada".

Un altre projecte de la seua candidatura per a l'àrea metropolitana és la creació d'un "nou espai verd" en el nou llit del Túria en la zona sud-oest de la ciutat, que serviria per a "la prevenció de riuades".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento