Comunitat Valenciana

Camps es querellarà contra la jutgessa que ha ordenat el seu processament

  • En una compareixença pública ha assegurat que obeeix a una "raó estrictament política".
  • La construcció del circuit de F1 va suposar un cost proper als 89 milions d'euros entre 2007 i 2008.
Av.- Camps veu una 'raó estrictament política' en el seu processament per la F1 i es querellarà contra la jutgessa
Av.- Camps veu una 'raó estrictament política' en el seu processament per la F1 i es querellarà contra la jutgessa
EUROPA PRESS
Av.- Camps veu una 'raó estrictament política' en el seu processament per la F1 i es querellarà contra la jutgessa

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha assegurat aquest dimecres que l'ordre de processament del jutjat que instrueix la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València obeïx a una "raó estrictament política". Així, ha anunciat que va a presentar una querella per prevaricació contra la magistrada que ha dirigit la investigació i que presentarà un recurs contra eixa resolució.

Camps s'ha pronunciat d'aquesta manera en una compareixença davant els periodistes, als qui ha convocat en un restaurant al costat del circuit, des del qual es podia veure el pont que uneix les dos parts de la dàrsena del Port de València que va ser utilitzat per al Gran Premi.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 17 de València ha decidit processar Camps, junt a qui va ser el seu vicepresident Vicente Rambla, l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores, càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris, en la causa per la construcció del circuit, una actuació que va suposar un cost proper als 89 milions d'euros entre 2007 i 2008. La magistrada sosté que Camps "va capitanejar" la resta de processats per a obtindre un "rèdit polític i personal" com "especialment artífex" d'un esdeveniment d'interés mundial.

L'ex-cap del Consell ha criticat que "l'acte va eixir l'últim divendres de precampanya" de les municipals -ha agregat que no creu "en les casualitats"- i ha assegurat que l'Advocacia de la Generalitat, "en mans de (Ximo) Puig i (Mónica) Oltra", -i que exerceix l'acusació particular en aquesta causa- va a demanar que l'"empresonen".

Camps ha defès el treball "digne i extraordinari" que des del seu punt de vista ha realitzat "pel futur de València i de la Comunitat Valenciana" i ha reivindicat que "per descomptat" que "hauria de tornar la Fórmula 1 i l'America's Cup" a la capital valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento