Comunitat Valenciana

La CVMC defèn que els contractes menors estan en els límits legals i els dels directius autoritzats per Hisenda

  • La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha defès la seua actuació davant la decisió d'una jutgessa de Paterna (València) que ha citat a declarar com a querellats el president de la corporació, Enrique Soriano, i a la directora general d'À Punt, Empar Marco, per una querella per prevaricació interposada pel PP, i ha assegurat que el contracte per a la sèrie 'La Tramuntana' no incompleix la legislació; que els deu contractes menors qüestionats per eixe partit estan dins dels límits legals, i els dels directius compten amb autorització d'Hisenda i el Consell Rector.
La CVMC defèn que els contractes menors estan en els límits legals i els de els directius autoritzats per Hisenda
La CVMC defèn que els contractes menors estan en els límits legals i els de els directius autoritzats per Hisenda
EUROPA PRESS
La CVMC defèn que els contractes menors estan en els límits legals i els de els directius autoritzats per Hisenda

Així ho ha indicat aquest divendres en un comunicat després que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna (València) haja citat a declarar Soriano i Marco arran de la querella presentada pel PP per prevaricació en l'adjudicació d'un contracte per 1,3 milions a una empresa per a la producció de la sèrie 'La Tramuntana' i en contractes menors subscrits entre 2017 i 2018 amb deu persones físiques i de tres directius sense complir els principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat. Tots dos declararan el 20 de juny.

Segons ha explicat la CVMC en un comunicat, el programa objecte del contracte de producció audiovisual, amb el títol original de 'La Tramuntana', va ser un dels projectes seleccionats "per unanimitat" per l'Alt Consell Consultiu de l'Audiovisual, amb una consulta preliminar de mercat prèvia convocada per la Presidència de la Generalitat abans que À Punt estiguera en funcionament.

El Consell Rector de la CVMC va autoritzar la contractació, també per unanimitat, dels membres presents en la reunió i el contracte va ser firmat pel president de la corporació.

En aquesta línia, precisa que el contracte de la sèrie de ficció 'La Tramuntana' i tots els triats per l'Alt Consell Consultiu es van redactar amb l'assessorament d'una empresa externa amb seu a Madrid "seguint exactament el mateix procediment i sense cometre cap infracció legal".

De fet, ha recalcat la corporació, el contracte "no incompleix la legislació de contractes del sector públic, ja que es tracta d'una propietat incorpòria i, per tant, es troba dins dels contractes i negocis exclosos per la mateixa legislació". La sèrie, que finalment va canviar de títol pel de 'La Vall', ha sigut auditada i emesa en À Punt i en l'actualitat es troba disponible en el web.

Quant als contractes menors, la CVMC ha apuntat que es troben "dins dels límits legals" i es van realitzar "a proposta del tècnic responsable". A més, es troben publicats en el web de la CVMC en l'apartat de 'Transparència', mentre que els contractes als directius de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) es van subscriure amb l'"autorització de la Conselleria d'Hisenda i del Consell Rector".

En aquesta línia, afig que les consideracions a les quals es refereix la querella "són conseqüència de l'informe emès per la Sindicatura de Comptes de 2017, que no va advertir de cap actuació de la CVMC ni de la SAMC que puga recolzar la querella presentada per Jorge Bellver, diputat del Partit Popular en Les Corts".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento