Comunitat Valenciana

Bonig exigeix repensar el model "antic" d'À Punt després de la citació de Marco per presumpta prevaricació

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha instat el Consell a "repensar el model antic" d'À Punt després de la citació a la directora, Empar Marco, i al president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, per a declarar per una querella per prevaricació que va interposar el PP.
Cs exigeix la dimissió 'immediata' de Marc com a directora d'À Punt després de ser citada per presumpta prevaricació
Cs exigeix la dimissió 'immediata' de Marc com a directora d'À Punt després de ser citada per presumpta prevaricació
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Cs exigeix la dimissió 'immediata' de Marc com a directora d'À Punt després de ser citada per presumpta prevaricació

"Supose que ja ho estaran repensant", ha afirmat a preguntes dels periodistes en roda de premsa, i ha subratllat que "no ho diu el PP, és una cosa que va dir (Ximo) Puig -president de la Generalitat i líder del PSPV-PSOE-, que calia repensar el model".

Després de la citació de Marco, Bonig ha assegurat que els 'populars' estaran "molt vigilants que es complisca la llei i els tràmits i es faça una televisió independent i no només dels assoliments del Botànic, que han sigut molt escassos perquè han guanyat pels pèls i de penal" en les eleccions del 28A.

Ara bé, ha remarcat que li crida "poderosament l'atenció les crítiques de membres del Botànic que la televisió pública valenciana no

ha sabut transmetre els seus assoliments", quan "la paguem entre tots i en el seu primer any ha costat 48 milions d'euros en pèrdues". Ha advertit que "estan parlant d'una televisió al servici de l'interés polític del govern".

Bonig ha fet notar que açò va "en contra de la línia que van mantindre PSPV, Compromís i Podem d'una televisió pública al servici de tots", per la qual cosa "si solament pretén vendre les bondats del Botànic, és una televisió que no arriba a la mitat del poble valencià". "Si a mi em retornen els diners, fenomenal, però no seria una televisió de servici públic", ha insistit.

Encara que creu que caldrà esperar la situació d'"una gestió qüestionada en els tribunals", ha defès que el PP ja va plantejar en la llei de creació d'À Punt que "no era el model més adequat". De fet, va ser "l'únic partit que es va abstindre perquè la llei no portava memòria econòmica", per la qual cosa ha carregat contra el líder de Ciutadans Toni Cantó, per "fer batalla política del seu atac a la televisió i a Empar Marco" i ha recordat que Cs va votar a favor.

Mentre "hi ha llistes d'espera, alumnes en barracons, una espera interminable en dependència, impagaments a centres de menors i ocupació i 1.500 milions que reclama Pedro Sánchez -president del Govern-", ha denunciat que "ningú assumeix la responsabilitat política d'una llei de creació que no portava un informe de la Conselleria d'Hisenda per a saber si els valencians podien pagar-la".

"EL TEMPS ENS HA DONAT LA RAÓ"

Per tot açò, ha posat l'accent que es tracta d'un model de televisió antic que no satisfà les necessitats de la nova societat valenciana". "Per descomptat, el temps ens ha donat la raó, amb l'audiència i les pèrdues i que el propi Puig haja dit que cal repensar el model", ha asseverat.

La 'popular' ha fet aquestes afirmacions en una roda de premsa en l'Ateneu Mercantil de València amb motiu de la visita a la ciutat del comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan, en la qual també ha participat el vicepresident del grup 'popular' en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, i la candidata del PP a l'Alcaldia, Mª José Català.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento