Comunitat Valenciana

Morera demana “calma” per a negociar el nou Consell

  • El president de les Corts s'ofereix per a ocupar responsabilitats en la legislatura.
  • La líder del PP recomana a Puig “serenitat” per a no entregar-se als “radicals”.
Morera reclama 'calma i tranquil·litat' per a conformar el nou Consell del Botànic II 'a principis de juny'
Morera reclama 'calma i tranquil·litat' per a conformar el nou Consell del Botànic II 'a principis de juny'
EUROPA PRESS
Morera reclama 'calma i tranquil·litat' per a conformar el nou Consell del Botànic II 'a principis de juny'

Els primers moviments de la negociació que preveu iniciar-se la setmana que ve per a conformar un nou Consell del Botànic, fruit de la majoria d'esquerres que van dictaminar les eleccions del 28-A en Les Corts, s'estan duent a terme aquests dies.

L'escenari d'aquest dijous va ser el romiatge alacantí de la Santa Faç, a la qual van acudir destacats líders polítics del PSPV, PP i Compromís, entre altres. El president en funcions de les Corts, Enric Morera, va afirmar que “a principis de juny” podria haver-hi un nou Consell, però va reclamar “calma i tranquil·litat” per a conformar el nou executiu valencià davant una nova legislatura que serà “molt difícil” per la presència de sis partits amb representació.

Morera, que va assegurar que s'ha fet un “bon” treball des de la Presidència de les Corts, va comentar sobre el seu futur: “Estic a la disposició dels meus companys per a continuar contribuint a l'estabilitat, a l'ordre i a la bona política”.

Sobre aquest tema, va assenyalar que els seus companys de Compromís saben de la seua “predisposició” en l'àmbit de responsabilitat que li correspon i, des d'ací, va advertir que les noves Corts seran “difícils, amb més grups parlamentaris, amb més pluralitat”. Per això, serà necessari situar a una persona “amb coneixement del que suposa una bona i eficaç gestió de la vida parlamentària”, va dir.

D'aquesta manera, va indicar que demanarà que hi haja “prompte” un Botànic II que “continue solucionant els problemes de la nostra gent”. Preguntat sobre aquest tema, va argumentar que “el primer” serà constituir Les Corts, el dia 16 de maig, moment en què s'obrirà el termini per a la formació dels grups parlamentaris i des de llavors “es tindrà a veure la investidura”.

“S'ha parlat de principis del mes de juny”, va recordar, data que estima “factible”. Per part seua, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que també va acudir a la marxa, va assegurar que li preocupa el que vaja a eixir de la reedició del Botànic, en referència a l'entrada d’Unides Podem-Esquerra Unida en l'Executiu valencià, i, per això, va demanar al president de la Generalitat, Ximo Puig, que siga “prudent” i tinga “serenitat” per a no entregar-se als “radicals”.

Bonig va defensar que el PP ha estat “remant i tendint la mà” a Puig i va confiar que tinga “paciència” davant “l'extrema esquerra” perquè diu saber què postula: “Sectarisme, ideologia i falta d'inversions en aquesta Comunitat, en uns moments en què necessitem molta inversió i iniciativa privada per a generar el principal problema dels valencians, que és l'ocupació”, va asseverar la màxima dirigent del PPCV.

PP: “A 4.311 vots d'un canvi” 

Preguntada per les municipals del pròxim 26 de maig, Isabel Bonig va admetre que els resultats de les generals i autonòmiques “no han sigut bons”, encara que va precisar que el PP s'ha quedat a 4.311 vots de sumar tres diputats més, i “hui estaríem parlant d'un canvi”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento