Ribó reitera la intenció de l'Ajuntament de personar-se en el cas Azud quan siga possible després del rebuig del jutjat

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts la intenció de l'Ajuntament de la ciutat de personar-se, quan siga possible, en el cas Azud, en el qual s'investiguen 'mossegades' amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública del consistori van realitzar al bufet de José María Corbín, encunyat de l'exalcaldessa morta Rita Barberá.
València.- Compromís demana al Govern Central que limite els preus del lloguer per a 'evitar una bambolla immobiliària'
València.- Compromís demana al Govern Central que limite els preus del lloguer per a 'evitar una bambolla immobiliària'
EUROPA PRESS - Archivo

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera abans del ple en el qual s'ha designat els membres de les meses electorals per als comicis del 26 de maig, preguntat per la decisió de la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 13 de València de rebutjar la petició de l'Ajuntament de personar-se com a acusació particular en aquest cas.

La jutgessa ha denegat la petició municipal en considerar que eixa personació és "prematura" ja que en la causa, declarada secreta, "no apareixen indicis de lesió dels interessos" de l'Ajuntament.

En el mateix sentit es va pronunciar a mitjan abril la Fiscalia Anticorrupció, que es va oposar a la personació també amb l'argument de ser "totalment prematur" eixe intent "en una causa secreta i en la qual no apareix lesió particular dels interessos" del consistori.

"Nosaltres hem enviat al jutjat la nostra intenció de personar-nos en el moment en el qual procedimentalment ens puguem personar", ha explicat Joan Ribó, que ha agregat, com "diu el jutjat", que "efectivament, ara no és el moment adequat perquè no s'ha alçat el secret del sumari".

Després d'açò, el primer edil ha insistit en la intenció del consistori de personar-se per a defendre "els interessos econòmics de l'Ajuntament" i aconseguir que "torne tots els diners" si finalment es determina que va haver-hi sostració de fons municipals.

"Volem manifestar que ens volem personar en aquest cas perquè ens pareix important, perquè segons tots els indicis ha afectat els interessos econòmics de l'Ajuntament", ha plantejat Ribó.

"QUE TORNE TOTS ELS DINERS"

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que davant "totes les històries de corrupció que puga haver-hi" l'objectiu del consistori valencià persegueix "una cosa molt clara", que "retornen fins a l'últim euro que hagen robat ací".

"Anem a treballar per a aconseguir que torne tots els diners a l'Ajuntament. Aquest és l'objectiu", ha manifestat Joan Ribó, que ha repetit que es farà "en el moment en el qual s'alce el secret del sumari".

El primer edil ha explicat que de moment, el consistori "l'única cosa" que ha fet "ha sigut advertir que ens personarem". "El següent pas serà personar-nos en el moment en el qual s'alce el secret de sumari", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento