Comunitat Valenciana

La jutgessa del cas Azud rebutja la personació de l'Ajuntament de València com a acusació particular

  • La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 13 de València ha rebutjat la petició del consistori valencià de personar-se com a acusació particular en el cas Azud, en el qual s'investiguen 'mossegades' amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de la capital valenciana van realitzar al bufet de José María Corbín, encunyat de l'exalcaldessa morta Rita Barberá.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
EUROPA PRESS - Archivo
Ajuntament de València

La jutgessa denega la petició en considerar que eixa personació és "prematura" ja que en la causa, declarada secreta, "no apareixen indicis de lesió dels interessos" de l'Ajuntament, segons ha pogut saber Europa Press.

En el mateix sentit es va pronunciar a mitjan abril la Fiscalia Anticorrupció qui es va oposar a la personació també amb l'argument de ser "totalment prematur" eixe intent "en una causa secreta i en la qual no apareix lesió particular dels interessos" del consistori.

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 13 de València va decretar el passat 4 d'abril presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'advocat José María Corbín, detingut en el marc de l'Operació Azud i considerat en la investigació com el principal implicat, i va acordar la llibertat provisional del segon arrestat, el també lletrat Diego Elum, a qui va imposar com a mesura cautelar compareixences 'apud acta' davant el jutjat cada 15 dies i la retirada del passaport.

La causa està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències i se segueix també contra altres investigats que no van ser detinguts. L'operació Azud va arrancar fa dos anys.

Quan es va fer públic el cas, l'alcalde de València, Joan Ribó, va anunciar que el consistori es personaria en la causa per a recuperar "fins a l'últim euro que en el seu moment es va sostraure" i reclamar una compensació econòmica en el cas d'haver-hi constància que va haver-hi perjuí per a les arques municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento