Comunitat Valenciana

Arrestat un home a Villena per robar una torre d'alta tensió valorada en 3.000€ i revendre-la per 10

  • La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut en la localitat alacantina de Villena tres homes per la seua presumpta relació amb robatoris comesos en camps i polígons industrials. Un d'ells va arribar a sostraure una torre d'alta tensió valorada en 3.000 euros que posteriorment va revendre per només 10.
LA GUÀRDIA CIVIL DETÉ EN VILLENA I NOVELDA A SET PERSONES PER ROBATORIS EN EXPLOTACIONS AGRÍCOLES I EN NAUS INDÚSTRIA
LA GUÀRDIA CIVIL DETÉ EN VILLENA I NOVELDA A SET PERSONES PER ROBATORIS EN EXPLOTACIONS AGRÍCOLES I EN NAUS INDÚSTRIA
GC ALICANTE
LA GUÀRDIA CIVIL DETÉ EN VILLENA I NOVELDA A SET PERSONES PER ROBATORIS EN EXPLOTACIONS AGRÍCOLES I EN NAUS INDÚSTRIA

L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil a Ibi, especialitzat en la investigació de robatoris en el camp i en polígons industrials, va començar una operació en el mes de març arran del robatori d'un forn de gran dimensions i de diverses llandes metàl·liques, que s'emmagatzemaven en una nau industrial de Villena, explica l'Institut Armat.

Els agents, després de realitzar diverses gestions per centres de reciclat de la província, van poder recuperar tot el material sostret, encara que inservible, a causa dels corts que havien realitzat per a la seua sostració i trasllat.

Les successives investigacions van permetre conéixer la identitat dels suposats autors, tres homes drogodependents residents a Villena i amb antecedents policials per fets similars.

Es donava la circumstància que aquestes persones, en mancar de vehicle a motor per als seus desplaçaments, traslladaven els efectes robats en carros de supermercats. A més, es va poder esbrinar que un d'ells va sostraure una torre d'alta tensió, valorada en 3.000 euros, però venuda per a penes 10 euros.

Aquesta torre, una vegada recuperada pels investigadors, s'ha entregat als tècnics de l'empresa, ja que el material és reutilitzable.

Finalment, la Guàrdia Civil ha detingut aquests tres homes de nacionalitat espanyola i d'edats compreses entre els 42 i els 52 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força i un delicte de furt, els qui després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.

ROBATORI DE GASOIL

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha informat d'una segona operació relacionada amb el robatori de gasoil en explotacions agrícoles que ha consistit en la detenció de quatre homes com a presumptes autors de sengles delictes de robatori amb força i un delicte de pertinença a grup criminal, per la sostració de 1.500 litres de gasoil dels tractors d'una explotació agrícola de la localitat de Novelda, que va causar un perjuí econòmic a l'empresa de 1.200 euros.

Aquestes persones -de nacionalitat romanesa i d'entre 22 i 42 anys- solien aprofitar els dies en els quals havien repostat la maquinària per a acudir a primeres hores de la nit, forçar la tanca perimetral, trencar el tap dels dipòsits i succionar amb una goma el combustible.

L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil, va sospitar que es poguera tractar dels mateixos autors que van detindre en l'estiu de 2.018, per haver comès, presumptament, nou robatoris de combustible amb el mateix modus operandi.

Després de realitzar diversos servicis de vigilància intensiva durant quatre mesos sobre aquestes persones, els agents van obtindre els indicis necessaris per a constatar que es tractava d'un grup criminal assentat a Elx, compost per quatre homes de nacionalitat romanesa, dedicats a la sostració de combustible.

La detenció es va produir després del desplegament d'un operatiu policial en la localitat de Novelda, quan aquestes persones es disposaven a iniciar la seua jornada laboral. Una vegada posats a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento