Puig assegura que no existeix "pulsió de canvi" i que per "lògica" s'hauria de mantindre "el camí iniciat"
Puig assegura que no existeix "pulsió de canvi" i que per "lògica" s'hauria de mantindre "el camí iniciat" PSPV

Encara així, ha considerat que es donen "incerteses" que ha identificat amb el "viratge" de "les dretes democràtiques cap a posicions extremistes". Puig s'ha pronunciat així durant una trobada informal amb els mitjans d'Alacant i en el qual ha valorat la situació política derivada de la convocatòria electoral.

"La incertesa la marquen el viratge que han repercutit les dretes democràtiques cap a posicions extremistes, radicals", ha sostingut i ha afirmat que s'han "adossat a l'extrema dreta". Al seu juí, "han abandonat la moderació i, per tant, el perill que finalment aquesta política basada en el rancor, l'odi al diferent, la frustació acabe tenint un suport que indirectament puga facilitar un govern de les dretes".

Així mateix, a preguntes sobre quina valoració feia de l'avançament electoral de les autonòmiques, Puig ha estimat que la política "té una jerarquització cap a la política nacional", però ha assenyalat que s'ha pogut "obrir una finestra". "Per descomptat, hem aconseguit més singularitat que si haguérem anat a la vegada que la resta d'autonòmiques".

En eixe sentit, ha destacat que s'han celebrat debats en Televisió Espanyola i "tots els mitjans de nivell nacional han tingut finestres per a la pròpia campanya autonòmica" i que, amb açò, s'ha aconseguit fixar alguns de temes de l'agenda valenciana.

No obstant açò, ha dit ser "absolutament conscient" que el camí de la "visibilitat" està "lluny d'aconseguir-se". Així mateix, ha recalcat que s'ha alçat la "hipoteca reputacional" de la Comunitat, que ha deixat de ser "el centre de la corrupció" i ara se la veu com una autonomia que ha aconseguit "embastar un govern estable" i ha aconseguit "avançar en polítiques de justícia social i al mateix temps és una comunitat solidària".

Consulta aquí más noticias de Alacant.