Comunitat Valenciana

Detingut un metge de família amb antecedents acusat d'abusar de diverses pacients a Alfafar

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
La Guàrdia Civil desarticula un grup dedicat a estafes a través d'internet
La Guàrdia Civil desarticula un grup dedicat a estafes a través d'internet
GUARDIA CIVIL - Archivo
La Guàrdia Civil desarticula un grup dedicat a estafes a través d'internet

Agents de la Guàrdia Civil d'Alfafar (València) han detingut un metge de família de 60 anys que exercia en aquesta localitat per la seua presumpta participació en delictes d'abusos sexuals a quatre dels seus pacients durant les exploracions en la consulta. El facultatiu té antecedents per possessió de pornografia infantil en 2017 i va ser investigat per abusos sexuals a una altra pacient en 2018.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, la investigació segueix oberta i no es descarta l'aparició d'altres víctimes que encara no han denunciat fets similars. L'arrest s'ha dut a terme després de la denúncia d'una de les víctimes en dependències de la Guàrdia Civil del post d'Alfafar-Catarroja.

La dona es va personar el passat 6 d'abril en dependències policials de la Guàrdia Civil del post d'Alfafar-Catarroja per a denunciar que el seu metge de capçalera, en el desenvolupament d'una consulta rutinària, es va acostar a ella sobtadament i la va abraçar per a, posteriorment, realitzar-li tocaments en tot el seu cos en contra de la seua voluntat i li va arribar a besar en diverses ocasions.

Així mateix, la denunciant referia que aquesta no era la primera vegada que ho intentava. Després d'aquesta denúncia, agents del lloc principal d'Alfafar van iniciar l'operació Garusade, en la qual es van entrevistar amb diverses possibles víctimes pels mateixos fets. Els guàrdies civils van tindre coneixement que el rang d'edat de les seues possibles víctimes abastava dones d'entre els 40 i 70 anys.

TOCAMENTS I PETICIÓ DE NUS

Segons les investigacions, el detingut es "sobrepassava" amb els seus pacients a les quals suposadament realitzava tocaments, els demanava que es despullaren "sense motiu algun", "flirtejava" amb elles o tractava d'"obtindre cites" fora de la consulta.

Aquest metge havia rebut diverses queixes formulades per diversos pacients d'Alfafar de calibre similar a la denúncia. A més, segons la Guàrdia Civil, es té coneixement que les condicions en les quals atenia els pacients "no eren les més salubres" per la seua "falta d'higiene", un fet que va ser motiu de queixa per part dels pacients "en més d'una ocasió".

Els agents van detindre el facultatiu, de 60 anys i nacionalitat espanyola, per presumpta implicació en un delicte d'abusos sexuals i contra la integritat moral de diverses dels seus pacients. El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento