La Filmoteca projecta un cicle de clàssics "imprescindibles"
La Filmoteca projecta un cicle de clàssics "imprescindibles" FILMOTECA

La Filmoteca de València programa, del 30 d'abril al 18 de juny, un cicle de sis grans clàssics "imprescindibles" de la història del cinema. Així, en el llistat de projeccions figura 'Con la muerte en los talones’ (1959), d'Alfred Hitchcock, que es programa també amb motiu de la celebració de l’Open House València 2019, una iniciativa de l'Acadèmia Europea del Paisatge Urbà, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, l'objectiu del qual és reflexionar sobre l'arquitectura i el disseny dels espais urbans.

Del 3 al 5 de maig, el festival d'arquitectura Open House València ofereix visites guiades als edificis més representatius de la ciutat, entre els quals es troba l'edifici Rialto, obra projectada per l'arquitecte Cayetano Borso de Carminati i seu de la Filmoteca del Institut Valencià de Cultura.

A més de ser una obra mestra del cinema, 'Con la muerte en los talones' és una pel·lícula molt interessant des del punt de vista arquitectònic. No solament mostra alguns destacats edificis novaiorquesos, com la seu de l'ONU, sinó que exhibeix una de les cases més memorables que s'han vist mai en la gran pantalla: la mansió Van Damme, inspirada en els dissenys del cèlebre arquitecte Frank Lloyd Wright.

'Con la muerte en los talones' es projecta el divendres 3 de maig a les 22.30 hores i el 5 de maig a les 20.00 hores, detalla el Institut Valencià de Cultura en un comunicat.

El cicle 'Clàssics imprescindibles' s'inicia el dimarts 30 d'abril, a les 20.30 hores, amb la projecció del musical 'Cantando bajo la lluvia' (1952), de Gene Kelly i Stanley Donen, que també podrà veure's l'1 de maig a les 18.00 hores.

També figuren en el cicle 'Ninotchka' (1939), de Ernst Lubitsch, 'Rebelde sin causa' (1955), de Nicholas Ray, 'El baile de los vampiros' (1967), de Roman Polanski i 'El exorcista', de William Friedkin (1973).

Consulta aquí más noticias de València.