Punt i final a una campanya electoral 'adornada' amb mones de pasqua, tambors, falles i balls
Punt i final a una campanya electoral 'adornada' amb mones de pasqua, tambors, falles i balls TWITTER//EUROPA PRESS

L'avançament de les eleccions generals i autonòmiques al 28 d'abril ha lligat la celebració de la campanya a la Setmana Santa i la Pasqua en polítics com la candidata del PP a la Generalitat, Isabel Bonig, que ha posat somrient al costat de la tradicional palma del Diumenge de Rams a Elx o s'ha atrevit a tocar el tambor aprofitant la 'Trencada de l'Hora' a l'Alcora. Allí va estar també, tambor en mà, el cap de llista al Congrés de Compromís, Joan Baldoví.

A més, la candidata de Compromís a la Generalitat, Mónica Oltra, ha repartit mones de Pasqua en ple carrer i la candidata a l'alcaldia de València pel PP, María José Català, va anar un pas més enllà i va posar les seues mans en la massa, literalment, per a elaborar aquest típic dolç.

Més enllà d'aquestes picades d'ullet a la tradició, els polítics han eixit al carrer com és habitual en les campanyes, encara que innovant en

la posada en escena. És el cas de Toni Cantó, aspirant de Ciutadans a la Generalitat, que va iniciar aquestes dues setmanes plantant una falla que convertia els polítics del Botànic en insectes i cridava a acabar amb eixa "plaga".

També s'ha convertit en jugador de rugbi per un dia -el que li va valdre una lesió- o en professor, fent classe en un barracó instal·lat ex profeso en ple centre de València per a denunciar la política educativa del Consell. Aquest no ha sigut l'únic barracó de la Comunitat i, de fet, el candidat d'Unides Podem Esquerra Unida a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, s'ha 'colat' en l'instal·lat a Elx per a denunciar que precisament Cs estiga disposat a governar amb el partit que els va instal·lar.

En les files socialistes, el president Puig ha protagonitzat una campanya sòbria, reformulant els tradicionals mítings fins a convertir-los en 'diàlegs' sectorials, i ha sigut el sotssecretari del PSPV, Manolo Mata, l'encarregat de donar resposta a propostes d'altres partits, açò sí, en clau d'humor i amb la seua pissarra.

Així, ha donat lliçons d'educació o finançament i fins i tot s'ha atrevit a aconsellar llibres de lectura i pel·lícules per a desconnectar de la política, davant el "drama" que suposava no tindre periòdics el Divendres Sant. També ha usat la cabellera de la seua filla per a convertir-se en neandertal per unes hores en resposta al 'popular' Adolfo Suárez Yllana.

"I ELS VALENCIANS 'PA QUAN'?"

Gran repercussió en les xarxes ha aconseguit també Compromís, de la mà de Joan Baldoví, que a més de proposar un 'Baldobingo' amb els temes valencians que havien d'eixir en el debat a quatre en Atresmedia, aprofitava aquesta cita per a fer la seua pròpia versió de l'èxit de Jennifer López i preguntar 'i els valencians pa' quan?'. La música també ha sigut protagonista d'un quasi ja tradicional ball entre Mónica Oltra i l'edil a València Carlos Galiana en la festa LGTBI organitzada per la coalició, en aquest cas al ritme de l'eurovisiva 'La venda'.

Un altre regidor, en aquest cas Pere Fuset, ha acabat posant lleuger de roba, tapant-se només amb un cartell reivindicatiu, després d'apostar en xarxes socials que faria un nu "a manera Paco León", si algun presidenciable reivindicava el finançament just per a la Comunitat en el segon debat. Va perdre, encara que considera que a mitjes, doncs no es van aportar solucions, i va acabar complint la foto promesa en Instagram.

Des d'Unides Podem, per la seua banda, han volgut donar la volta a l'establit col·locant uns cartells a València convidant els valencians a expressar què Comunitat volen i que es van encarregar d'estrenar les candidates a Les Corts Pilar Lima i Rosa Pérez Garijo, mentre que la candidata a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha plantat un arbre en senyal de rebuig a la ZAL del port.

Consulta aquí más noticias de València.