Comunitat Valenciana

Generalitat i Renfe firmen el conveni per a la integració dels títols de Rodalies en la Targeta Móbilis

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
FGV va realitzar controls a quasi 900.000 persones en les seues instal·lacions en 2018, de les quals solament es va multar un 1,4%
FGV va realitzar controls a quasi 900.000 persones en les seues instal·lacions en 2018, de les quals solament es va multar un 1,4%
FGV - Archivo
FGV va realitzar controls a quasi 900.000 persones en les seues instal·lacions en 2018, de les quals solament es va multar un 1,4%

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i presidenta del Consell d'Administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), María José Salvador, ha firmat amb el president de Renfe, Isaías Táboas, el conveni de col·laboració per a la integració dels títols de Rodalies de Renfe Viatgers en la Targeta Móbilis.

El conveni estableix que en una mateixa targeta Móbilis es puguen recarregar títols de viatge de diversos operadors. Així, els usuaris podran tindre en una mateixa targeta un bo 10 de Renfe, FGV, EMT o títols coordinats, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Una vegada s'ha firmat el conveni, els equips de tots dos departaments es posaran a treballar amb l'objectiu de realitzar els "ajustos tècnics i els desenvolupaments de compatibilitat de sistemes perquè en els pròxims mesos puga entrar en funcionament".

Segons el Govern valencià, aquest conveni és "un pas més que s'emmarca dins de l'objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l'usuari el nombre de suports necessaris per a desplaçar-se en l'àrea metropolitana".

L'ATMV té implantades en l'àrea metropolitana targetes intel·ligents, sense contacte, interoperables, com a mitjà de pagament en el sistema de transport públic, les conegudes com a targetes Móbilis, que permeten l'emmagatzematge simultani de diversos títols de transport, urbà i interurbà, en un únic suport, amb possibilitat d'incloure a més altres servicis addicionals.

El conveni firmat aquest dijous estableix en una primera fase que ATMV i Renfe realitzen les accions necessàries per a l'ús de la Targeta Móbilis, o una altra targeta de transport única emesa per l'ATMV, com a suport dels títols de Renfe Viatgers en el nucli de Rodalies de València.

A més, en el text també es contempla la possibilitat de desenvolupar una addenda al conveni marque per a establir la integració tarifària amb els serveis de Renfe Rodalies, una vegada l'ATMV tinga en marxa una futura targeta d'integració tarifària per a tots els mig de transport.

Paral·lelament a aquest conveni amb Renfe, l'ATMV ja treballa amb l'objectiu final d'aconseguir la integració no solament de suports sinó també tarifària en totes les maneres de transport de l'àrea metropolitana.

Per a açò, s'estan realitzant els treballs i estudis preliminars necessaris per a fixar les condicions tècniques i els treballs de consultoria necessaris per a establir un pla de treball que haurà de ser aprovat pel Consell d'Administració.

Aquest procés ha de culminar amb la creació d'un bitllet únic amb transbords bonificats per a les diferents serveis de transport públic en l'àrea metropolitana de València que facilitarà i potenciarà l'ús del transport públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento