Comunitat Valenciana

Entra en vigor una nova modalitat de la Renda Valenciana d'Inclusió

  • Aquesta ajuda reconeix una prestació que complemente altres amb unes quanties més baixes.
La pobreza energética afecta cada vez a más personas.
La pobreza energética afecta cada vez a más personas.
Europa Press - Archivo
La pobreza energética afecta cada vez a más personas.

La renda complementària d'ingressos per prestacions, una de les quatre modalitats contemplada en la Renda Valenciana d'Inclusió, entra en vigor aquest dimarts amb l'objectiu de reconéixer una prestació econòmica periòdica que complemente altres prestacions amb unes quanties més baixes.

La Llei de la Renda Valenciana d'Inclusió contempla diverses modalitats de prestacions econòmiques en funció de la situació de vulnerabilitat econòmica, social o laboral de la persona i la seua unitat de convivència, que estan entrant en vigor de forma escalonada, des de l'aprovació de la norma en 2017.

Poden sol·licitar la prestació complementària d'ingressos per prestacions les persones que siguen beneficiàries de pensions no contributives per jubilació o invalidesa, excepte si té complement de tercera persona o està compatibilitzada amb el treball; les pensions del Fons d'Assistència Social i la renda activa d'inserció (RAI) per violència de gènere i intrafamiliar, excepte si està compatibilitzada amb el treball.

A més d'aquestes condicions particulars, el sol·licitant haurà de complir els requisits de caràcter general: ser major de 25 anys o de 16 si es tenen persones a càrrec o de 18 en el cas que s'haja tingut un treball remunerat d'almenys un any, i no tindre un patrimoni per valor de set vegades la quantia màxima anual de la renda valenciana d'inclusió, sense comptar la vivenda habitual.

Un altre dels requisits genèrics és el de comptar amb un any de residència a la Comunitat Valenciana, o haver viscut ací 5 dels últims 10 anys, encara que aquest no serà exigible en el cas de les dones víctimes de violència de gènere, persones víctimes d'explotació sexual o tràfic, ni les persones refugiades, asilades i desplaçades forçosament.

Els ingressos de la persona perceptora d'alguna de les prestacions complementables no han de superar les quanties anuals, sense comptar la pròpia prestació ni altres ajudes socials com la dependència, de 1.919,80 euros en el cas de la prestació no contributiva, de 2.097,04 euros en la FAS i de 2.396,76 euros en la RAI.

La quantia de la prestació que se sumen o complementen a les ja percebudes, s'establirà tenint en compte la persona titular i totes les persones de la seua unitat de convivència, computant-se el conjunt de recursos, econòmics i patrimonials, tant del sol·licitant com de les altres persones.

Vindrà determinada per la diferència entre la quantia màxima de la renda valenciana d'inclusió per a aquesta modalitat i els recursos econòmics disponibles de la unitat de convivència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento