Comunitat Valenciana

L'Escalante tanca temporada amb un cicle dedicat a la primera infància

  • 'Menut Teatre' es desenvoluparà al maig amb diversos espectacles per a "despertar i deixar aflorar els sentits".
Cultura.- L'Escalante tanca temporada amb el cicle dedicat a la primera infància 'Menut Teatre'
Cultura.- L'Escalante tanca temporada amb el cicle dedicat a la primera infància 'Menut Teatre'
REMITIDA TEATRE ESCALANTE
Cultura.- L'Escalante tanca temporada amb el cicle dedicat a la primera infància 'Menut Teatre'

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta aquest mes de maig el seu cicle dedicat als espectadors més xicotets de la casa, 'Menut Teatre'. Es tracta d'una iniciativa que pretén "despertar i deixar aflorar els sentits amb tres joies teatrals marcades per la proximitat del públic amb els intèrprets i la interacció permanent amb els espectadors".

"Tanquem la temporada amb Menut Teatre, dedicat a la primera infància, un cicle que pretén ser una celebració per a les famílies, un acte festiu i emotiu alhora amb els nadons que tenen un primer contacte amb l'escena. Enguany oferim continguts variats i de gran qualitat, des de la perfecció de les titelles de Tof Théâtre, fins a la ironia dels músics portuguesos de Wetumtum o la poètica dels valencians PanicMap", explica el director de l'Escalante, Josep Policarpo.

Els primers tres diumenges del mes de maig Menut Teatre convida els xicotets espectadors a viure experiències escèniques úniques amb tres espectacles que despleguen, a través de la dansa, la música i les arts visuals, universos emocionals, poètics i sonors que s'instal·laran tots en la Carme Teatre.

Les marionetes del Tof Théâtre, la concepció estètica del polifacètic artista Antonio Catalano i l'indòmit violí del músic Max Vandervorst, confeccionen 'Piccoli Sentimenti', un cant en despertar de la sensibilitat artística. És "una joia del teatre de titelles europeu en el qual el públic s'assenta en el mateix escenari per a conéixer un món d'arena i de miniatures, amb un cel de bambú i unes xicotetes construccions fetes amb pals".

Aquest viatge poètic per a despertar les primeres emocions dels xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys podrà veure's el 5 de maig a les 17.00 hores i a les 18.30.

Univers Kandinsky

Prenent l'univers pictòric de Kandinsky com a punt de partida, els valencians PanicMap conviden a viatjar al públic de la primera infància, d'1 a 3 anys, amb el Xicotet Big Blue, la curiositat del qual el porta a llocs desconeguts plens de formes, moviment i colors per a gaudir i jugar junts d'una manera totalment desconeguda.

Una proposta amb la dramatúrgia i direcció de Juan Pablo Mendiola i la direcció coreogràfica de Cristina Fernández, en la qual el gest, la dansa, les arts visuals i els mitjans digitals dialoguen per a oferir una experiència que estimule el desig de jugar a xiquets i grans. L'espectacle que podrà veure's en una única funció el dia 12 de maig a les 18.00.

Per a finalitzar, una comèdia musical per a nadons de 0 a 3 anys tancarà el cicle Menut Teatre amb 'Crassh Babies', de la companyia portuguesa Wetumtum. Reconegut amb el Premi Públic en el Festival Internacional de Teatre de Castella i Lleó, l'espectacle és una combinació de percussió, moviment i comèdia visual, en el qual tot és un pretext per a produir so amb una energia contagiosa.

Amb diferents sonoritats, des de la veu als tubs de plàstic passant per objectes quotidians, tot serveix per a estimular els sentits dels més xicotets i proporcionar moments únics.

Serà un recorregut pel món Crassh amb un llenguatge vocal propi, protagonitzat per dos personatges que habitaran amb la seua musicalitat l'escenari de la Carme Teatre en una única representació el 19 de maig a les 18.00.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento