L'obtenció del certamen literari, que compta amb una dotació de 3.000 euros i és convocat per la Mancomunitat de Municipis de La Safor amb la col·laboració de Tàndem Edicions, permetrà Bolta publicar l'obra en aquesta editorial, ha explicat l'editorial en un comunicat.

'El cel és blau' és una obra d'"alta qualitat literària", amb un relat "molt estructurat i clara definició dels papers de bondat i maldat", a més de comptar amb un final replet de valors humans i solidaris.

En l'obra, Sebastià viu aterrit per Lleonard, un company de classe i veí del poble que li fa la vida impossible. Així, Sebastià, per més que ho intenta, no sap com defugir els insults, atacs i furts, i ni tan sols l'inici de les vacances d'estiu aconsegueix dibuixar-li un somriure.

A més, els seus pares li anuncien que haurà de fer d'acompanyant d'una xiqueta africana que viurà amb ells durant una temporada: és cega i els metges de l'hospital estan intentant ajudar-la, per la qual cosa Sebastià cau en la desesperació més absoluta.

No obstant açò, des del moment en què Araba, la xiqueta, entra a la seua vida, tot canvia. Amb ella, descobrirà l'autèntic sentit de la paraula coratge i el d'amistat; i, tal vegada, el d'amor.

'El cel és blau' va ser escollit per unanimitat per un jurat format per l'escriptor Joan Portillo; el director literari del grup Bromera, Gonçal López-Pampló; la periodista i escriptora Mariló Àlvarez; el membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua Josep Palomero i la guanyadora de l'edició anterior, Maria Josep Escrivà.

En aquesta edició 23 originals optaven al premi procedents de set províncies (Alacant, Castelló, Tarragona, Girona, Madrid, Barcelona i València), i tres d'aquests originals procedien de la comarca de la Safor-Valldigna.

Consulta aquí más noticias de València.