Respecte a les dades del passat any, l'import total retornat en les dos primeres setmanes ha augmentat un 47,96 per cent, mentre que el nombre de contribuents als quals s'ha realitzat alguna devolució és un 43,17 per cent superior al mateix període de 2018.

En el conjunt d'Espanya, en aquestes dos primeres setmanes de campanya Hisenda ha retornat en total 1.237 milions d'euros a més de dos milions de contribuents, la qual cosa suposa un 42% més en l'import i un 32% en els contribuents.

Segons explica Hisenda en un comunicat, l'agilització de les devolucions en el primer tram de la campanya està directament vinculada amb l'acceleració de les presentacions, facilitada per l'anticipació dels servicis d'assistència, les millores en el programa 'Renda Web' i el nou impuls donat a les dos vies de presentació no presencial alternatives, l'app i el pla 'Li Cridem', de confecció telefònica de declaracions.

En total, durant aquestes dues setmanes, quasi 3,3 milions de contribuents han presentat la seua declaració, la qual cosa suposa un 23% més respecte a l'any passat. En concret, les declaracions amb resultat a retornar han augmentat un 22% i les de amb resultat a ingressar, un 29%.

L'Agència Tributària preveu que es presenten 20,35 milions de declaracions, 361.000 més que l'any anterior. D'eixe total, pronostica que 14,3 milions donen dret a una devolució per un import estimat de 10.468 milions d'euros, un 4,5% més, mentre que prop de 5,2 milions eixiran amb resultat a ingressar, per import de 10.160 milions.

LES PRESENTACIONS VIA APP AUGMENTEN UN 49%

Les presentacions a través de l'app han registrar 168.000 declaracions fins a aquest divendres, la qual cosa suposa un 49% més que l'any passat, de manera que en sol 15 dies s'ha aconseguit ja un 84% de totes les declaracions presentades amb l'aplicació el passat any.

D'eixa xifra total, 131.000 es corresponen amb presentacions 'en un sol clic' i la resta són contribuents als quals l'aplicació ha derivat a la web de l'Agència per a realitzar alguna modificació i han tornat a l'aplicació per a concloure la presentació.

UN 80% AMB EL PLA 'LI CRIDEM'

Quant a les declaracions confeccionades telefònicament per l'Agència Tributària a contribuents que han concertat cita prèvia per al pla 'Li Cridem', s'han presentat 45.000, un 80% més, i s'han concertat 245.000 cites perquè l'Agència els cride.

La present campanya compta també amb la incorporació de la cartera de valors del contribuent en Renda Web, una ferramenta que ja han utilitzat 154.000 persones enguany i que permet visualitzar directament la composició de la cartera a 1 de gener de l'any de meritació de l'impost i les operacions de l'exercici, a més de bolcar totes les rendes generades per la venda d'accions cotitzades, facilitant la declaració de les plusvàlues i minusvalideses.

El termini de presentació finalitza l'1 de juliol, per a declaracions tant a ingressar com a retornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 26 de juny. L'atenció presencial en oficines, per la seua banda, comença el 14 de maig.

Consulta aquí más noticias de València.