L'IVAM trau a la llum els seus tresors en la seua nova botiga online
L'IVAM trau a la llum els seus tresors en la seua nova botiga online IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) trau a la llum els seus tresors bibliogràfics amb motiu del Dia Internacional del Llibre i inaugura una botiga online de publicacions, amb prop de 400 volums i obres que van des d'un catàleg de l'escultor valencià Andreu Alfaro de 1991 a l'últim de l'exposició 'Temps Convulsos' que es pot visitar fins a abril de 2020.

Des d'aquest divendres, 19 d'abril, totes les publicacions de l'IVAM estan a l'abast d'un clic en el web 'botiga.ivam.es', una iniciativa que la institució ha iniciat en coincidència amb Sant Jordi, dimarts que ve. Es tracta d'una pàgina "de visita obligada" per als amants de les publicacions d'art, on l'IVAM ha posat a la venda més de 400 volums editats al llarg dels seus 30 anys de vida, detalla la Generalitat.

En la botiga online hi ha tant obres descatalogades com a autèntiques joies bibliogràfiques difícils de reeditar. Entre les exposades destaca el catàleg d'Alfaro publicat en 1991 o l'última publicació de l'IVAM, el catàleg de l'exposició 'Temps Convulsos' que es pot visitar fins a abril del pròxim any.

Hi ha publicacions per a totes les butxaques: des d'ofertes per menys de tres euros, com 'Ramon Dachs', 'Escriptura geomètrica, escriptura fractal' o 'José Mª Báez' fins a l'obra de Julio González arreplegada en el catàleg raonat que ascendeix a 260 euros.

La compra s'efectua amb targeta i s'envia a qualsevol lloc del món, amb l'objectiu que aquestes edicions estiguen a l'abast de qualsevol particular o institució, independentment de la seua localització.

Des de la seua creació en 1989, l'IVAM compta amb un servici de publicacions que, una cosa "molt poc habitual en els museus", s'encarrega de tot el procés de producció dels materials que generen les exposicions i les activitats de la institució. Des de la creació, el disseny i la producció fins a la seua comercialització, control de distribució i emmagatzematge.

Fira del Llibre

En coincidència amb el llançament del web de la botiga online, accessible en valencià, castellà i anglés, l'IVAM estarà present en la Fira del Llibre de València, on exposarà els seus fons.

En aquesta fira es podran adquirir obres molt demandes com 'A Contratemps, mig segle d'artistes valencianes 1929-1980', publicació que arreplega textos de José Miguel G. Cortés, Isabel Tejeda i María Jesús Folch, entre d'altres, editat l'any passat i que reuneix obres de diversos artistes. Un altre exemple és el catàleg de 'Joan Miró, orde i desorde', un dels referents de les primeres avantguardes del segle XX.

Consulta aquí más noticias de València.