Comunitat Valenciana

Sanitat inicia els tràmits per a la reversió a la gestió pública del Departament de Salut de Dénia

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ordenat l'inici de les actuacions necessàries per a permetre, a través de l'instrument jurídic més adequat, el rescat per a la gestió pública directa del Departament de Salut de Dénia-La Marina.
CValenciana.- Podem 'assegurarà' la reversió d'hospital de Dénia i impulsarà la de Torrevella, Elx i Manises
CValenciana.- Podem 'assegurarà' la reversió d'hospital de Dénia i impulsarà la de Torrevella, Elx i Manises
ARCHIVO
CValenciana.- Podem 'assegurarà' la reversió d'hospital de Dénia i impulsarà la de Torrevella, Elx i Manises

A aquest efecte, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sol·licitat a la Direcció General d'Assistència Sanitària, la Direcció General de l'Alta Inspecció, i a la Direcció General d'Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió, ha informat aquest dimecres la Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar aquest dimarts, en una entrevista amb Europa Press, que al llarg d'aquesta setmana se'n va a firmar l'inici del procés de reversió del departament de salut de Dénia amb o sense acord amb la concessionària, Marina Salut, que conformen l'asseguradora DKV (65% de l'accionariat) i Ribera Salut (35%).

La Conselleria de Sanitat explica, en un comunicat, que es basa en les conclusions adoptades recentment per la Comissió d'Auditoria del Departament de Salut de Dénia-La Marina entre les quals destaquen que "no hi ha evidència científica que aquest model (de concessió) siga més eficient".

Eixa comissió, aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris en Les Corts, i de la qual formen part representants tècnics professionals, plataformes ciutadanes i grups polítics, indica que el model "tampoc ofereix ni pot oferir equitat, i a més crea una bretxa insalvable entre els treballadors del sistema sanitari públic. Incideix l'informe en què "el sistema de col·laboració pública i privada es va implantar en el seu moment sense buscar un consens social".

Amb aquesta resolució firmada hui es persegueix "posar fi a una dècada de gestió privada i donar pas a un model de gestió pública directa que garantisca l'equitat en l'accés de la ciutadania als serveis sanitaris en el Departament de Salut de Dénia-La Marina", subratllen des del departament que dirigeix Ana Barceló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento