La sentència, dictada per conformitat de les parts i falicitada aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), imposa a l'acusats penes d'entre sis mesos i dos anys de presó, així com inhabilitació especial per a l'acompliment del càrrec públic d'alcalde, tinent d'alcalde i regidor per delictes de prevaricació i frau, amb la concurrència d'atenuants de reparació del dany i dilacions indegudes.

La sentència declara provat que els condemnats, "amb ple coneixement de l'arbitrari i flagrant il·lícit del seu procedir", van actuar de forma concertada "per a defraudar l'erari públic".

En concret, la llavors edil de Turisme, de connivència amb els empresaris, va fraccionar els serveis relatius a la instal·lació de l'estand municipal en les edicions de Fitur de 2008, 2009, 2010 i 2011 i l'edició de FTCV 2011 i va dividir el preu en diverses factures expedides per diverses mercantils que estaven relacionades entre si i actuaven com un únic grup empresarial.

Eixa actuació "contravenia de forma conscient i radical els principis que inspiren la legislació sobre contractació en el sector públic", segons exposa la sentència, i ocasionava un perjuí a les arques locals, atés que deixava la valoració dels serveis prestats a la "discrecionalitat" de la regidora, qui "assignava als mateixos un preu notablement superior al del mercat".

La magistrada ha acordat la suspensió de l'execució de les penes de presó imposades als sis condemnats i ha absolt un seté processat per al qual es va retirar l'acusació a l'inici de la vista.

La sentència reconeix d'altra banda una indemnització de 149.697 euros a favor de l'Ajuntament d'Oriola que serà abonada amb els diners consignats en el jutjat per quatre dels acusats abans del juí.

Consulta aquí más noticias de Alacant.