Comunitat Valenciana

La reducció de dies d'ERTO en la planta de motors de Ford Almussafes obliga a avançar vacances a 111 treballadors

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
FORD - Archivo
Planta de Ford a Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha precisat aquest dimarts davant els representants sindicals, que la decisió d'anul·lar quatre dels cinc dies d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) en la planta de motors per a fer front a un augment de la demanda de peces per a EUA, afectarà finalment 111 treballadors d'algunes línies de Mecanitzats, i no 138 com preveia inicialment, segons ha informat el sindicat STM en un comunicat.

Aquesta necessitat d'incrementar la producció de peces per a Amèrica ha fet que la companyia plantege a més que aquests 111 treballadors "avancen les seues vacances" al mes de juliol, mentre la resta dels seus companys gaudiran de tres setmanes a l'agost, tal com estableix el calendari laboral pactat entre empresa i sindicats a l'inici de l'any.

De moment, 58 treballadors s'han presentat voluntaris al canvi de torn però faltarien encara 53 persones fins a arribar a les 111 que exigeix la Direcció, per la qual cosa les forces sindicals reclamen que "s'incentive, amb un complement salarial", la voluntarietat per a acollir-se a la mesura.

Així ho ha manifestat STM després de la segona reunió de la Comissió Consultiva pel Pla de Producció de Motors, i després que en la primera trobada, l'empresa anul·lara, en mecanitzats, quatre dels cinc dies de l'ERTE (en concret els dies 29 i 30 d'abril i 2 i 3 de maig), davant un augment de la demanda de motors que es produïxen per a Amèrica. La decisió que no afectava la resta de seccions de producció, que mantenen tant aquests dies d'ERTE, com el 31 de maig, que segueix per a tots, i que afecta més de 6.000 treballadors.

Per al STM, "hi ha altres alternatives possibles per a atendre aquesta necessitat d'incrementar la producció de peces mecanitzades, però si la Direcció aposta per eixa eixida, ha de ser amb personal voluntari". Així ha insistit que "l'empresa ha d'incentivar, amb un complement salarial, la voluntarietat per a eixe canvi".

Al seu entendre, "aquest complement es fa imprescindible" quan "la plantilla ja tenia el seu calendari laboral legalment acordat i firmat i ara se li pretén canviar" i suposa "un cost d'uns milers d'euros, amb sol 111 persones afectades, per a una empresa amb enormes beneficis", ha remarcat.

En la mateixa línia, des de CCOO han reclamat també que s'"incentive" als treballadors i que no se'ls "obligue" a canviar el torn. "No es pot canviar contínuament el règim de torns, quan a més el calendari està pactat des de principis d'any".

Des de CGT han avisat que "amb voluntaris estarem d'acord, si no és amb voluntaris no", mentre que des d'UGT, el president del Comité d'empresa, Carlos Faubel, ha apuntat que esperaran a la pròxima reunió i veuran "quines possibilitats hi ha de solució", conclou el comunicat de STM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento