Sant Jordi en la Rambla de Barcelona.
Sant Jordi en la Rambla de Barcelona. EUROPA PRESS

El dia gran del llibre i de la rosa ja ha arribat. Enguany, la Diada s'ha avançat a escala de vendes per la proximitat amb la Setmana Santa. De fet, moltes llibreries van obrir diumenge passat per animar les compres. Aquí us facilitem algunes activitats a fer durant aquesta jornada literària i emocionant.

Portes obertes a l'Ajuntament i altres espais

Diferents espais emblemàtics de Barcelona se sumen a la Diada amb jornades de portes obertes. L'Ajuntament obrirà de 10 a 18 hores i es podrà visitar la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el despatx de l'alcaldessa, el Saló de Cent, el Despatx d'Honor o el Saló de la Ciutat, entre d'altres (bcn.cat).

El recinte Modernista de Sant Pau obrirà de 9.30 a 18.30 hores i a les 12 hores se celebrarà un recital musical a la Sala Domènech i Montaner (santpaubarcelona.org). També es podran visitar la Biblioteca de Catalunya (bnc.cat), l'Ateneu Barcelonès (ateneubcn.org) o el Palau Güell (palauguell.cat).

Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques

Les biblioteques catalanes celebraran la setena edició de la Revetlla de Sant Jordi que, l'any 2017, va aplegar 7.500 persones en les 214 activitats programades llavors. Enguany, i per segon any, cada biblioteca triarà en quina data vol desplegar la seva programació per la Diada (biblioteques.gencat.cat).

El pregó

L'autor moçambiquès Mia Couto fa avui el tradicional Pregó de la Lectura al Saló de Cent (19 hores) i parlarà amb la periodista Anna Guitart sobre el conjunt de la seva obra, sobre l'exercici de la lectura i sobre el paper que han tingut les biblioteques en la seva formació literària.

Sardanes a la plaça de Sant Jaume

La plaça és avui l'escenari, a partir de les 19 hores, de la 70a Audició de Sardanes de la Colla SardanistaSant Jordi, a càrrec de la cobla La Principal de La Bisbal.

Roses solidàries

Un any més, l'Ajuntament posarà en marxa la venda de roses solidàries al pati de l'entrada a l'edifici. Les roses es podran adquirir entre les 10 i les 20 hores i la recaptació es destinarà íntegrament a entitats sense ànim de lucre.

Música en viu al carrer

A partir de les 18 hores, Acoustic Guiri oferirà un concert de jazz manouche, blues i soul en directe davant de la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat (Comte de Santa Clara, 8-10; barcelona.cat/bibbarceloneta).

Conte i taller d'escriptura

Elisabeth Ulibarri explicarà un conte de dracs i petons i farà un taller de lletres antigues per aprendre a escriure el teu nom amb l'alfabet fenici en una tauleta de fang a l'Espai Literari de l'avinguda Diagonal, davant del centre comercial Illa Diagonal (a partir de les 17. 30 hores).

OFF Sant Jordi 2019

Per celebrar el 15è aniversari de l'Antic Teatre, durant tota la jornada d'avui la sala programa activitats per a tots els públics (Verdaguer i Callís, 12; anticteatre.com).

Instal·lació poètica a l'Arts Santa Mònica

La instal·lació ARCA és una gran casa de paper suspesa en l'aire per mitjà d'una estructura interna i imants. En les seves parets es projecta un text poètic d'Antoni Clapés. Durant l'acció, el text s'anirà buidant de mots per la participació dels assistents (La Rambla, 7; a partir de les 19 h;artssantamonica.gencat.cat).

Sant Jordi Medieval al barri de Sant Ramon Nonat

Les parades de venda de roses i llibres es complementen amb propostes per als més petits sota una temàtica medieval (A las 17.30 h;Av. Sant Ramon Nonat; ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart).

Diada de Sant Jordi d'Activament

Els socis i sòcies escriptors de l'Activament Catalunya Associació celebren la Diada de Sant Jordi amb un punt de presentació i venda dels seus llibres. Hi seran per signar Francesc de Diego Fuertes i Alfonso Galvez Rodríguez. L'entitat autogestionada s'adreça a persones que viuen situacions de patiment psicològic o de diversitat mental (Centre CívcCan Deu;Plaça Concòrdia, 13;de 17.30 a 19.30 hores).

Intercanvi de llibres

Per setè any consecutiu es fa un intercanvi de llibres els quals s'han recollit entre l'1 i el 18 d'abril, al Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx (Riera Blanca, 1-3; de 10 a 21 hores; ccrierablanca.com).

Sant Jordi a la Taxonera

La plaça Matías Guiu serà un dels centres de la jornada d'avui amb venda de llibres i roses de les 8 a les 20 hores, firma de llibres de l'escriptora Sandra Luna (de 10.30 a 11.30 hores) i contacontes amb una visita sorpresa (de les 18 a les 19 hores).

III Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi

Fins al 30 d'abril, els Cinemes Verdi de Gràcia són la seu d'aquest festival que aplegarà els actors britànics Jeremy Irons, Rupert Everett i Mike Leigh. Enguany es projectaran 59 pel·lícules, 18 més que l'any passat. Obrirà el festival la comèdia dramàtica Litus del cineasta Dani de la Orden. (Verdi, 32; bcnfilmfest.com).

Trobada 'Comparteix el teu llibre'

El Centre Cívic Vil·la Urània convida a participar d'una trobada en la qual cal portar el teu llibre de capçalera i explicar per què ho és tot llegint-ne un fragment. Cal inscripció prèvia a aquesta activitat donat que les places són limitades. Organitza l'Associació de Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró (Carrer de Saragossa, 29; barcelona.cat/ccvil.laurania).

Consulta aquí más noticias de Barcelona.