Comunitat Valenciana

Bonig sobre un pacte PSOE-PP: "Quan li vaig donar la mà a Puig va preferir Oltra; no sóc segon plat de ningú"

  • La líder del PPCV i candidata a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha recordat que el 'president', Ximo Puig, va rebutjar el pacte que li va proposar en 2016 "perquè se sentira lliure de Compromís i Podem, sense res a canvi". "Quan li vaig donar la mà i va preferir una altra dona, la senyora (Mónica) Oltra", ha recordat irònicament però ha advertit que no la rebutjarà "una altra vegada". I ha afegit: "Temps al temps, doncs hui per tu demà per mi; no jo sóc segon plat de ningú".
Bonig adverteix Puig que després de rebutjar el pacte que li va proposar 'arrieros som i en el camí ens trobarem'
Bonig adverteix Puig que després de rebutjar el pacte que li va proposar 'arrieros som i en el camí ens trobarem'
EUROPA PRESS
Bonig adverteix Puig que després de rebutjar el pacte que li va proposar 'arrieros som i en el camí ens trobarem'

Així s'ha expressat la dirigent 'popular' en un esmorzar informatiu en el qual ha participat a Castelló en ser preguntada si hi ha alguna possibilitat que puguen pactar PSOE i PP, qui ha destacat que "l'esquerra sabrà si vol un país amb l'àmplia majoria que representa el PP o on s'excloga al centre-dreta".

Bonig, que considera que el PP "també ha contribuït a una societat més igualitària i justa", ha indicat que a la gent cal tornar a il·lusionar-la i ser creïbles. "D'ací el lema de la nostra campanya electoral, no el políticament correcte, sinó les polítiques correctes", ha explicat i, sobre este tema, ha apuntat que la Diputació de Castelló ha sigut un "clar exemple" d'eixa "correcta política".

En aquesta línia, ha destacat que Puig ha augmentat el deute 7.000 milions d'euros, mentre que les inversions de la Generalitat han sigut "minses", especialment a Castelló, mentre que la Diputació ha triplicat les inversió en els pobles de la província. Així mateix, ha criticat que el Govern del Botànic ha incrementat el gasto de personal en 1.000 milions d'euros, mentre que la Diputació ho ha deixat per davall del 19 per cent.

"Només el PP parla de bona gestió sense pujar impostos ni gasto públic, per la qual cosa el debat deuria ser com gestionem millor els recursos que tenim", ha afegit.

TRIPLE REVOLUCIÓ

Bonig ha proposat una "triple revolució fiscal, econòmica i social", i ha dit que el PP és l'únic projecte que pot traure de la "paràlisi" a la Comunitat Valenciana i a Espanya "després de quatre anys de la nefasta gestió del tripartit".

La presidenta del PPCV, que ha mostrat la seua solidaritat amb Ciutadans pels esbroncs i insults que va rebre Albert Rivera en un acte a Renteria, ha desgranat alguns de les seues propostes com la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF, "que afecta 9 de cada 10 valencians"; l'eliminació de l'impost de successions i donacions o la reducció de l'impost de transmissions patrimonials en el cas que el cost de la vivenda siga de 200.000 euros.

Pel que fa a la "revolució econòmica", ha apostat per aprovar una llei d'autònoms, un pla de FP dual o un pla Prever per a vehicles. Finalment, respecte a la "revolució social", Bonig ha dit que la llengua "no pot ser un instrument de confrontació" i ha demanat "llibertat a l'hora que els pares puguen triar la llengua en la qual estudien els seus fills" o que en un de cada cinc col·legis públics nous el 80 per cent de les assignatures es donen en anglés.

També ha plantejat el suport als treballadors de la llar, amb una llei que reconega el seu treball, així com mesures per a fomentar la natalitat. En matèria de sanitat, la candidata 'popular', que ha qualificat la legislatura de "sectària, dogmàtica i nefasta", ha proposat que per llei s'establisquen els temps màxims d'espera per a acabar amb les llistes d'espera.

Bonig ha ressaltat que si és presidenta de la Generalitat, la seua "prioritat" serà defendre la seua "triple ànima" de valenciana, espanyola i europea. Així mateix, ha dit que prefereix parlar de "vertebrar" la Comunitat, amb un projecte que no excloga ningú i busque les complicitats del sector públic i privat per a avançar".

APROFITAR LO BO

"Portem molt de temps en aquesta terra tirant-nos els trastos uns a uns altres, utilitzant els errors de l'adversari polític per a buscar una ràpida arribada al poder, i utilitzant les debilitats per a donar la pitjor imatge de la Comunitat i destrossar lo molt i bo que s'ha fet", ha lamentat Bonig, la qual s'ha compromès a "aprofitar lo bo que s'ha fet per a seguir avançant i canviar el que cal canviar".

Així, preguntada com es recupera la imatge de la Comunitat Valenciana després del desprestigi que ha patit, Bonig ha respost que "treballant i fent les coses bé, no intentant utilitzar els errors per a picar al teu adversari".

Respecte a quina és la seua postura davant un possible pacte amb VOX, la candidata del PP ha avisat: "Ull amb el vot de la por, doncs a la gent li cabreja que li diguen que el seu vot no serveix", i ha assegurat que el PP té "perfectament clar" que no pactaria amb "aquells que vagen contra la Constitució, contra l'Estatut d'Autonomia i contra les institucions democràtiques", ni amb aquells que parlen de referèndums il·legals, ni amb aquells que no respecten els senyals d'identitat dels valencians o no parlen de baixada d'impostos".

Preguntada com actuaria amb la televisió pública valenciana en cas de ser presidenta de la Generalitat, Bonig ha apuntat que, tal com està plantejada actualment, "cometrà els mateixos errors que Canal 9, doncs va nàixer antiga i té menys audiència que les televisió dels germans de Ximo Puig", per la qual cosa considera que el model "cal canviar-ho radicalment". Bonig, finalment ha advocat per que "torne el sentit comú i la llibertat" a la Conselleria d'Educació i Cultura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento