Comunitat Valenciana

Ábalos insisteix que el PSOE vol governar en solitari: "No tenim cap plantejament de pacte amb ningú"

  • El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha insistit aquest dilluns en què els socialistes aposten per un "govern monocolor" després del 28A per a "continuar amb l'agenda del canvi". "No tenim cap plantejament de pacte amb ningú", ha subratllat.
28A.- Ábalos Insisteix que El PSOE Vol Governar En Solitari: 'No Tenim Cap Plantejament De Pacte Amb Ningú'
28A.- Ábalos Insisteix que El PSOE Vol Governar En Solitari: 'No Tenim Cap Plantejament De Pacte Amb Ningú'
@ABALOSMECO
28A.- Ábalos Insisteix que El PSOE Vol Governar En Solitari: 'No Tenim Cap Plantejament De Pacte Amb Ningú'

En el debat a cinc de la Cadena SER dels caps de llista per València al Congrés, ha defès que "és evident que l'única alternativa a un govern del PSOE és un tripartit de dretes, el tripartit d'Andalusia", en referència a la Junta on governen PP, Ciutadans i Vox.

"Sense ells no poden governar, i per açò van a esclat de les seues propostes i de la seua agenda", ha assegurat Ábalos, i ha reiterat l'aposta del PSOE per un govern autònom: "Aspirem a ser un govern monocolor, forma part de la nostra aspiració de sempre".

Ha posat com a exemple que amb l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero no van aconseguir majoria absoluta i van ser "capaços de governar", a més de destacar el treball de Pedro Sánchez per "impulsar el canvi a Espanya amb sol 84 diputats".

De fet, ha afirmat que els "molts avanços socials en sol deu mesos poden justificar una legislatura en si mateixa", amb l'objectiu de "atendre les necessitats socials més urgents, tant per la crisi com per la falta de voluntat política".

Enfront de les crítiques de la candidata 'popular' Belén Hoyo que volen "mantindre's en el poder coste el que coste", Ábalos ha ironitzat que "tenen moltes expectatives que el govern va a ser socialista". Ha negat que estiguen per mantindre's "en el poder al preu que siga" i ha recordat que van convocar eleccions després del primer rebuig als Pressupostos de 2019.

"A LA DRETA LI HA PAREGUT UN TURMENT"

En aquesta línia, ha sostingut que en els nou mesos de Sánchez "ha sobrat voluntat política" mentre "a la dreta li ha paregut un turment insofrible", mitjançant "iniciatives compartides que ha impulsat el Govern i ha rebut la col·laboració dels grups parlamentaris", per la qual cosa ha rebutjat les crítiques.

"A voltes escoltes al PP i pareix que no ha governat mai, quan va estar la legislatura que més ha durat a part del mandat constitucional", ha asseverat, cosa que ha tornat a relacionar amb l'escenari actual de "la coalició de les dretes que no aspiren a liderar el país, sinó la pròpia dreta".

En definitiva, ha advertit que el 28A "tots sabem el que ens juguem a Espanya" i ha defès com a opció viable "un govern del PSOE que done continuïtat, amb una agenda del canvi i restitució de la justícia social" i "un govern seriós que de certesa, seguretat i estabilitat al país perquè els projectes seriosos quallen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento