Comunitat Valenciana

Naix Tebeox, la primera editorial digital de còmics d'Espanya

  • El projecte ha estat impulsat per l'acceleradora de Juan Roig, Lanzadera.
  • La primera versió de Tebeox compta amb 17 títols d'autors independents i editorials.
NAIX TEBEOX, LA PRIMERA EDITORIAL DIGITAL DE CÒMICS I NOVEL·LES GRÀFIQUES D'ESPANYA
NAIX TEBEOX, LA PRIMERA EDITORIAL DIGITAL DE CÒMICS I NOVEL·LES GRÀFIQUES D'ESPANYA
TEBEOX - Archivo
NAIX TEBEOX, LA PRIMERA EDITORIAL DIGITAL DE CÒMICS I NOVEL·LES GRÀFIQUES D'ESPANYA

Dos joves emprenedores han creat la primera editorial digital de còmics i novel·les gràfiques d'Espanya, Tebeox, projecte nascut en el si de la incubadora i acceleradora d'empreses Llançadora, impulsada per l'empresari Juan Roig.

Mitjançant aquesta nova iniciativa, els lectors poden accedir a tots els còmics disponibles en només dos tocs a través d'una aplicació per a Android. La primera versió de Tebeox compta amb 17 títols d'autors independents i editorials.

Per una subscripció mensual de 9,99 euros, el lector accedeix a tots els còmics disponibles, un preu inferior al que costa una sola publicació d'aquest tipus en format paper, destaquen responsables del projecte en un comunicat.

Les dues joves impulsores de la startup, Milegny Castro (CEO) i Helena Renovell (directora creativa), han creat Tebeox per a "convertir-se en el canal de referència en còmics digitals en espanyol, que siga còmode per als quals lligen i sostenible per als quals publiquen, creant d'aquesta forma una nova cultura entorn del còmic que siga propera per a les noves generacions de nadius digitals".

En Tebeox, s'editen còmics digitals en espanyol i en les altres llengües cooficials de l'Estat. "Els títols que tenim són tots d'autors hispanoparlants, d'Espanya i Llatinoamèrica; el nostre objectiu és potenciar la creació de contingut original en el nostre idioma, sense traduccions i explicant històries que succeeixen en llocs que coneixem amb personatges amb els quals puguem identificar-nos", subratlla Milegny Castro.

El sistema de pagament als creadors de còmics es basa a prevaler l'èxit. D'aquesta manera, a mesura que els usuaris vagen llegint, els creadors rebran ingressos proporcionals a la seua popularitat en la plataforma Tebeox.

"Volem que les persones que fan còmics no hagen de viure fent crowdfunding ni regalant el seu treball en les xarxes socials.El nostre objectiu és que un autor de còmics puga guanyar-se un sou constant publicant amb nosaltres i que a més tinga la llibertat de seguir creixent i mostrant el seu treball", destaca la directora creativa, Helena Renovell.

En la plataforma es poden trobar títols per a lectors de totes les edats, hi ha nous nombres tots els mesos i s'espera sumar més funcionalitats com un filtre per a menors, recomanacions i múltiples usuaris.

Fantasia, comèdia

Entre els còmics disponibles es troben títols com 'Blair', d'Alejandra Galadí, una obra de fantasia sobre bruixes; 'La noche es joven', una comèdia de Gabriel Molinaro, o el còmic de fantasia 'Roshwend', de Jorge Villena.

En el gènere de comèdia se situa Esbroncada, un webcòmic "que no va sobre res", segons l'autor Ximi. Es mostra en clau d'humor el malament que està l'autor.

De Mannfred Salmón, guionista de Diábolo Ediciones, és 'Especial per a vosté', una sàtira sobre el capitalisme absurd. També figuren en el menú Tebeox 'Pluma Dorada', de Jorge Pérez; i 'Celeste Buenaventura', de l'editorial xilena Mythica Edicions.

Un altre contingut disponible és 'Rabia', d'Antonio María. Altres títols del catàleg Tebeox són: 'Crunch' (ciència ficció), d'Antonio María i Francisco Corbacho; 'Nutrina Diaria' (costumista), d'Helena Renovell; 'Jaro' (aventures), de Santiago Peniza; 'Astor Heathrow' (aventures), d'Alan Hurd Wood i Diego Torres; 'Alina' i 'Green Eyes' (tots dos aventures), de Carles Tarazona o 'El azote' (terror), de David Braña i Ángel Bernuy.

També figuren en la llista 'Kur's Universe' (ciència ficció), de Miguel Pérez Escribano; 'Equipo Koa' (aventures), de Taboada i El Santa; 'Las mil y una pesadillas de Jack Manson' (fantasia), d'Alan Hurd Wood; 'Proyecto oscurana (fantasia)', de Pepe Díaz. 'M y La Princesa i el Rey Rana', d'Airin Studio.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento