Comunitat Valenciana

Ábalos creu que la dreta viu les seues "primàries particulars" i "no està clar que el vot útil siga el del PP"

  • El ministre de Foment, José Luis Ábalos, entén que el líder del PP, Pablo Casado, estiguera "molt interessat" en un 'cara a cara' amb el president Pedro Sánchez perquè "necessita amb desesperació que es visualitze que és l'alternativa" mentre la dreta viu en aquestes eleccions "les seues primàries particulars" en les quals Vox està portant "el lideratge polític" i "no està clar que el vot útil de la dreta siga el del PP".

"Puc entendre que estiga molt interessat en un cara a cara -que ha sigut rebutjat- clar que sí, perquè necessita quasi amb desesperació que es visualitze que és l'alternativa al president del Govern perquè és que açò està en qüestió per les pròpies debilitats autoproclamades", ha dit en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

Per al dirigent socialista, "quan un renuncia a ser la primera força i fia totes les seues probabilitats a la suma de tres formacions ja està dient clarament que té una posició molt feble políticament". Així, necessita per a liderar eixe acord ser "el vèrtex" de l'aliança, la força majoritària "i això és el que està en qüestió".

"Apel·la al vot útil perquè, ara com ara, no està tan clar que el vot útil de la dreta siga el del PP, no està gens clar, moralment per a la dreta més dreta el lideratge polític ho està portant Vox, les altres dos dretes va a esclat de l'agenda que va establint Vox, no deixa de ser un reconeixement implícit del seu lideratge polític, que no electoral, però sí polític", ha apuntat.

Ábalos ha subratllat que mentre el PSOE "intenta conquistar el govern" la dreta "està fent les seues primàries particulars" per a decidir "com es recompon i com consolida un espai ara fragmentat, qui lidera i sobre quin programa" ho fa.

I d'ací, ha prosseguit, "la radicalització del missatge": "S'estan dirigint als propis, no al conjunt del país, d'ací el llenguatge tan dretà. Quan un espai polític pateix un trauma com el qual ha patit el PP la tendència és sempre a l'esencialismo, la volta als principis, als orígens, i els orígens de la dreta espanyola estan més o menys per on apunta Vox".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento