Comunitat Valenciana

La militància d'EU recolza l'acord amb Podem per a concórrer junts a les eleccions municipals del 26M a València

  • La militància d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a València ha ratificat en referèndum l'acord entre aquesta formació i Podem per a concórrer junts a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig en aquesta ciutat, segons ha informat el primer d'aquests partits en un comunicat.

El text de confluència subscrit entre les dos formacions ha obtingut el suport del 53 per cent dels militants d'EUPV enfront d'un 47 per cent de rebot. El resultat del referèndum, dut a terme de manera presencial, ha sigut de 58 vots a favor i 51 en contra.

La coordinadora d'EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat la seua "satisfacció" per "l'exercici democràtic de la militància" del seu partit, que, "una vegada més, ha expressat la seua voluntat en una decisió tan important" per a la capital valenciana i "per a l'organització" en "els pròxims comicis municipals".

EUPV a València ha destacat que d'aquesta manera firma amb Podem una coalició en la mateixa línia que s'ha fet per a les eleccions autonòmiques, estatals i europees.

Així mateix, aquest partit ha assenyalat que el que queda ara és "ultimar els punts del programa electoral entre les dos formacions i començar a preparar la campanya electoral".

Albert ha recordat que els comicis municipals coincidiran amb els europeus i ha apuntat que Esquerra Unida de València "estarà a l'altura de les circumstàncies per a aconseguir un canvi d'esquerres tant en la ciutat com en la Unió Europea".

"És necessari fer front al poderós, a les multinacionals, als quals han provocat la crisi i que, a nivell de València, tenen també la seua traducció en tots aquells que volen una ciutat basada en l'especulació, en la desigualtat i el patriarcat", ha manifestat Albert.

La coordinadora d'EUPV ha afirmat que amb el resultat d'aquest referèndum, el partit "finalitza un conjunt de debats i consultes a la militància a través de diversos processos assemblearis en els quals des del minut un s'ha anat informant a la militància sobre les negociacions entre les dos formacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento