Comunitat Valenciana

La Junta Electoral de Castelló ordena la retirada de les tanques publicitàries de Carrasco (PP)

  • La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Castelló de la Plana ha ordenat la retirada "immediata" de les tanques de la candidata del PP a l'Alcaldia de la capital, Begoña Carrasco, per vulnerar la Llei Orgànica del Règim Electoral General i les instruccions de la Junta Electoral Central.

Carrasco té un termini de 24 hores per a retirar la publicitat "il·legal" que la seua formació ha situat en diferents punts de la ciutat, segons ha informat el PSPV-PSOE en un comunicat.

La resolució de la JEZ es va produir arran d'una denúncia interposada per la representació del PSPV-PSOE davant la Junta, que posava en el seu coneixement l'existència d'una desena de suports publicitaris dels 'populars' amb la fotografia de la seua candidata i el seu lema de campanya per als comicis locals del pròxim 26 de maig, la qual cosa suposava una "evident vulneració" de la normativa electoral, que prohibeix propagada de qualsevol tipus fins a les dates fixades per a açò en la convocatòria oficial d'aquesta cita ciutadana amb les urnes.

L'article 50 de la LOREG estableix que "cap persona jurídica podrà realitzar campanya electoral a partir de la data de la convocatòria de les eleccions".

"Carrasco ha d'acatar la legalitat i complir amb les disposicions de la Junta Electoral", ha indicat el secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Paco Gil, qui ha afegit que el PP ha estat acostumat durant molts anys "a no respectar les regles del joc i a acudir dopat a les eleccions".

Sobre este tema, han recordat els socialistes que l'enduriment de la normativa electoral es va produir, precisament, "arran dels casos de corrupció com a Gürtel, en els quals el PP es va aprofitar dels governs en les institucions en les quals estava representat per a afavorir les seues campanyes electorals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento