Comunitat Valenciana

La família de Bigas Luna tria València per a la presentació mundial de 'Mouche d'amour'

  • La pel·lícula inèdita s'estrenarà en 'El ojo que mira', projecte impulsat per la família del cineasta.
  • L'esdeveniment inclourà una retrospectiva sobre el realitzador i tres exposicions, entre altres activitats.
La família de bigas llunes tria valència per a la presentació mundial de mouche
La família de bigas llunes tria valència per a la presentació mundial de mouche
REMITIDA
La família de bigas llunes tria valència per a la presentació mundial de mouche

La família de Bigas Luna ha triat València com el punt de partida d''El ojo que mira', un esdeveniment que recorrerà a principis de l'any 2020 ciutats com Berlín, París o Nova York a manera d'homenatge pòstum a un dels cineastes espanyols més internacionals. La capital del Túria acollirà pròximament la presentació mundial de 'Mouche d'amour', pel·lícula inèdita del director.

"A Bigas li encantava València; estimava aquesta ciutat i se sentia molt acollit en ella: la seua llum, la seua bellesa, la seua gastronomia, l'alegria en la seua faceta plàstica han sigut molt importants per a la seua carrera. És la ciutat on ha exposat en diferents ocasions i no menys en la cinematogràfica, on ha rodat 'Son de Mar' i 'Di Di Hollywood', ha manifestat la seua viuda, Celia Orós.

'Mouche d'amour' serà l'eix central de 'El Ojo que mira', una sèrie d'esdeveniments que recorreran escenaris icònics del 'cap i casal'. Juntament amb el llargmetratge hi haurà una retrospectiva sobre el prolífic realitzador i tres exposicions: una de cinema amb arxius inèdits, una altra de còmic sobre Bigas Luna i la mostra més important fins a hui sobre la seua obra plàstica.

En l'agenda d''El Ojo que mira' també hi haurà un fòrum internacional sobre cinema i art i aquesta exposició d'arxius de cinema i còmics inèdits del director, amb Luis Gasca com a comissari, una de les figures amb més prestigi i referent en el seté art i el còmic, avança l'organització en un comunicat.

L'exhibició sobre la seua obra pictòrica comptarà amb novetats avantguardistes i la introducció de les últimes tendències en l'art de les noves tecnologies de la imatge. Raquel Medina serà la comissària, doctora en Història de l'Art i experta en l'obra pictòrica de Bigas Luna.

Més enllà del cinema

El projecte pretén posar en relleu la vinculació de Bigas Luna amb València i que implica moltes arts a més del cinema, a més de com a projecció de la imatge de la ciutat, com ha destacat el director d'audiovisuals i cinematografia de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), José Luis Moreno.

"Es tracta d'una iniciativa molt suggestiva, perquè València i el Mediterrani són uns poderosos referents en el cinema i en l'univers creatiu de Bigas Luna", ha ressaltat Lucas Soler, del gabinet de premsa de la Filmoteca valenciana.

'El Ojo que mira' comptarà amb l'assistència de destacades figures del món del cinema, art, celebritats, empresaris, personal de l'administració pública i mitjans de comunicació, entre d'altres.

La família de Bigas Luna ha triat com a director de l'esdeveniment a Xavier Martorell, director de la consultora Gala Cultural Consulting -especialitzada en comunicació i màrqueting en el sector cultural-, "una persona positiva i un bon professional replet d'energia".

Martorell ha reunit un equip d'assessors i col·laboradors, com Luis Gasca, Raquel Medina, Santiago Fouz -representant de la Universitat de Durham que presentarà el seu últim llibre sobre Bigas Luna- i Marisa Gallén, una de les dissenyadores valencianes més rellevants i encarregada del disseny institucional de l'esdeveniment.

Nascut l'any 1946, Josep Joan Bigas Luna està considerat com a un dels millors guionistes i directors de la història del cinema espanyol. Pel·lícules com 'Las edades de Lulú', 'Jamón, Jamón', 'Huevos de Oro', 'Volavérunt' o 'Yo soy la Juani' són ja clàssics de la història del nostre cinema.

Desaparegut prematurament als 67 anys en 2013, Bigas Luna va deixar una empremta inesborrable en el seté art i les seues pel·lícules han traspassat fronteres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento