Comunitat Valenciana

Condemnada a 7 anys de presó una dona per esquarterar el cadàver d'un home després d'encobrir el seu assassinat

  • El magistrat-president de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a set anys de presó una dona que va esquarterar el cadàver d'un home després d'encobrir el seu assassinat, que havia comès un altre home per al qual treballava i que va morir dies abans de començar la vista. En eixa condemna, amb la qual l'acusada es va mostrar conforme, s'inclou la detenció il·legal de la víctima i una estafa, ja que li van extraure del seu compte bancari 800 euros.

El magistrat, pertanyent a la secció setena de l'Audiència d'Alacant, amb seu a Elx, en aplicació de l'acord de conformitat entre les parts, considera l'acusada culpable dels delictes de detenció il·legal, encobriment i estafa.

D'aquesta manera, el magistrat li imposa quatre anys de presó per la detenció il·legal de la víctima en contra de la seua voluntat; dos per estafa i un any més per encobriment d'assassinat. El presumpte autor material del crim va morir uns dies abans del juí, per la qual cosa es va decretar l'extinció de la seua responsabilitat penal.

El jurat popular que havia de pronunciar-se sobre aquests fets va quedar dissolt després que les parts arribaren a un acord. L'ara condemnada va reconéixer els fets i va acceptar els delictes i les penes sol·licitades per a ella per la Fiscalia i l'acusació particular. Aquesta última part va retirar l'acusació respecte d'un tercer acusat en la causa.

Els fets es remunten al 26 d'agost de 2016, quan l'home per al qual la condemnada treballava en tasques domèstiques -considerat autor material del crim i mort recentment- va discutir amb un veí per unes places de garatge en un immoble de la ciutat de Torrevieja.

Durant la baralla, aquest acusat va agredir la víctima, de 62 anys, amb un objecte contundent i la va immobilitzar. L'ara condemnada va col·laborar en eixe moment amb ell per a entrar en els comptes bancaris de l'agredit a través del seu mòbil i transferir 800 euros al seu favor.

Dies després, el principal acusat va matar la víctima de manera indeterminada, segons els fets considerats provats en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Després del crim, tant ell com la seua empleada de llar van esquarterar el cadàver i van tirar les diferents parts a diferents contenidors de la zona. Després, van netejar la casa i van pintar les parets per a ocultar els rastres de sang.

Les restes de la víctima van anar apareixent gradualment en la planta de tractament de residus sòlids d'Urbaser d'Elx entre el 31 d'agost i el 2 de setembre d'eixe any, en diferents borses. Els fills de l'assassinat, que tenia 62 anys en el moment dels fets, van denunciar la desaparació del pare el 24 de novembre de 2016.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento