Comunitat Valenciana

Un de cada sis valencians patirà un ictus, encara que en un 80% es pot previndre

  • AVIDACE ha organitzat per a aquest dijous una jornada en la qual es tractarà aquesta qüestió.
  • Es parlarà de prevenció i de com aquesta recentment creada entitat pot ajudar als afectats.
Ictus, daño cerebral adquirido
Ictus, daño cerebral adquirido
ARCHIVO
Ictus, daño cerebral adquirido

Un de cada sis valencians patirà un ictus en la seua vida, encara que és una malaltia que en el 80% dels casos es pot previndre, segons ha assenyalat en un comunicat l'Associació Valenciana d'Ictus i Dany Cerebral (AVIDACE).

Un grup d'afectats, davant aquestes dades, ha creat AVIDACE, l'Associació Valenciana d'Ictus i Dany Cerebral que es presenta aquest dijous a València, amb la celebració de la Jornada 'Frena l'Ictus. Ajuda'ns a ajudar-te'.

En la jornada, el doctor José Mazón, neuropsicòleg, parlarà sobre la prevenció i detecció precoç de l'ictus, donant claus de com previndre'l vigilant el sucre, la tensió arterial i el nivell de colesterol a més de possibles arítmies o fibril·lacions musculars sense oblidar els antecedents familiars, l'estrés, el tabac i l'alcohol, el sedentarisme i l'obesitat.

Posteriorment, es parlarà sobre experiències en directe d'afectats que posaran en comú els seus casos però sobretot membres de la junta, que són afectats i que explicaran com van a ajudar a través d'aquesta associació, de forma desinteressada, sobre temes de rehabilitació física i psíquica, quadres mèdics, temes burocràtics, laborals, jurídics i abans de res personals tant als afectats com a les seues famílies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento