Comunitat Valenciana

'Cuina contra el canvi climàtic', l'aposta per una cuina ecològica i saludable

  • El projecte analitzarà cinc tipus de cuina per tal d’aportar millores que puguen traslladar-se a les cases.
  • La iniciativa, de l'Ajuntament de Godella i l'associació Menjadors Ecològics, compta amb el suport de la Diputació.
LA DIPUTACIÓ IMPULSA LA COCINA ECOLÓGICA Y SALUDABLE CON EL PROYECTO PILOTO 'COC
LA DIPUTACIÓ IMPULSA LA COCINA ECOLÓGICA Y SALUDABLE CON EL PROYECTO PILOTO 'COC
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
LA DIPUTACIÓ IMPULSA LA COCINA ECOLÓGICA Y SALUDABLE CON EL PROYECTO PILOTO 'COC

'Cuina contra el canvi climàtic' és el projecte pilot que la Diputació de València impulsa en set menjadors de la comarca de l'Horta Nord per a promoure el menjar ecològic i de proximitat i assegurar una alimentació més respectuosa amb el medi ambient.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha visitat el CEIP Pare Català de Benimaclet de València per a conéixer una de les set cuines que formen part d'aquesta iniciativa eco-gastronòmica, un d'aqueixos "projectes xicotets que van transformant dia a dia la vida de les persones".

En aquest cas, ha dit, s'ajuda "a conscienciar sobre la importància dels bons hàbits alimentaris per la pròpia salut, però també per la salut del planeta i la lluita contra el canvi climàtic".

Amigó ha estat acompanyada per l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, que ha incidit que "és fonamental que des de la part pública es fomenten aquests tipus d'hàbits saludables que redueixen la petjada hídrica, afavoreixen el consum de productes de proximitat i de temporada, i donen viabilitat a les persones que treballen l'Horta".

Així mateix, el representant de Menjadors Ecològics, Carles Soler, ha explicat que "cal augmentar el consum de verdures i fruites, i que aquestes siguen de producció local i de temporada, i més en aquest context de l'Horta de València que és molt ric en aquestes hortalisses".

"Es recomana que les xiquetes i xiquets consumisquen 100 grams de verdures al dia, i actualment la xifra se situa en 50 grams o menys, per la qual cosa cal potenciar aquest consum, que al mateix temps és sostenible i potència l'economia local", ha incidit Soler.

El projecte 'Cuina contra el canvi climàtic' és una iniciativa de l'Ajuntament de Godella i l'associació Menjadors Ecològics que pretén divulgar i recuperar una alimentació basada en l'augment del consum de verdures i la reducció de la proteïna animal.

La prova pilot d'aquest projecte es realitzarà en les cuines del CEIP Pare Català de Benimaclet, el CEIP Santa Teresa de València, el CEIP Crist de la Providència de Meliana, el CEIP Mare de Déu del Pilar de Bonrepòs i Mirambell, de la residència i centre de dia La Saleta de Godella, de l'hospital Pare Jofre de València i del restaurant El Racó de Meliana.

Anàlisi per part de professionals

La iniciativa inclourà l'estudi del menú actual de cinc tipus diferents de cuina (escolar, hospitalària, restauració, escola infantil, residència de persones majors) per part de professionals de la nutrició, la gastronomia i la pedagogia. Amb això s'introduiran progressivament canvis en el menú per a reduir la petjada hídrica, garantir l'aportació de tots els nutrients necessaris i aconseguir l'equilibri òptim entre proteïnes d'origen vegetal i animal.

Prioritzarà, a més, la inclusió de productes de proximitat i de productores i productors de l'Horta per a donar suport a l'agricultura local i el seu desenvolupament futur. L'objectiu final és que aquests canvis en els menjadors públics es traslladen a les cuines particulars, de manera que cada persona els assumisca com a propis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento