Comunitat Valenciana

Compromís anuncia una oficina integral municipal a Castelló d'atenció a la dependència en la pròxima legislatura

  • Compromís per Castelló ha anunciat que crearà una oficina integral municipal d'atenció a la dependència en la pròxima legislatura.

El portaveu i candidat a l'alcaldia de la capital de la Plana per Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha afirmat que "la inclusió social, on s'inclou la dependència, és una de les quatre potes de l'estat de benestar amb l'educació, la sanitat i les pensions". L'edil ha afegit que "la dependència és la forma que tenim d'ajudar els nostres veïns i veïnes quan més ho necessiten".

"Treballarem per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania creant una oficina integral d'atenció a la dependència, on es puga donar un assessorament especialitzat, informació sobre la tramitació, oferir també assistència administrativa i analitzar les queixes, reclamacions i suggeriments tant en la gestió municipal com a autonòmica", ha dit.

Compromís creu que és necessària la creació de places en els centres de dia i ocupacionals per als joves amb discapacitat que deixen els centres d'educació especial perquè tot el treball, les teràpies i tots els esforços de les professionals que han atès a aquestes xiquetes i xiquets "no es perda en complir 21 anys".

A més, aposta per crear patis per a les persones amb discapacitat intel·lectual, "atés que el temps d'oci té una funció terapèutica i afavoreix el benestar emocional, les relacions interpersonals i fomenta la inclusió social, a més de donar un respir a les famílies cuidadores", ha expressat Ignasi Garcia.

Garcia ha apuntat que "la gent no demana la dependència amb previsió, sinó quan la necessita, per açò és molt important que la resposta siga el més àgil i ràpida possible".

L'edil ha posat l'accent en la situació en la qual es trobaven les administracions, ja que "venim d'una època on es tardaven 8 anys a tramitar, on la gent es moria sense que se li reconegueren els seus drets, i on hi havia expedients que la gent havia de recórrer perquè els tornaren a tramitar, açò és el que s'ha d'evitar".

El portaveu de Compromís ha reconegut com a "peça" d'aquesta resolució la gestió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, encapçalada per Mònica Oltra, que "ha apostat per buscar la col·laboració entre els ajuntaments i la Generalitat".

"Aquesta col·laboració ha sigut eficient perquè ens han traslladat les competències i els recursos", ha subratllat l'edil, qui ha explicat que "l'oposició, i fins i tot socis de govern, han criticat que l'Ajuntament col·laborara perquè deien que Conselleria eludia les seues responsabilitats", i ha afegit que "Compromís per Castelló pensem que la relació entre les administracions ha de ser necessària per a poder donar una resposta ràpida a la ciutadania".

D'aquesta manera, ha recordat que es va acabar el 2018 tramitant la dependència dins del termini legal, i han passat de 8 anys d'espera als 8 mesos, "i en Compromís considerem que si seguim treballant nosaltres, aconseguirem donar resposta en un termini humà i els resultats s'han vist que abans solament hi havia 22.000 persones que la sol·licitaven i ara hi ha 77.000 dins del circuit, perquè les administracions responen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento